Nuit Debout στο Παρίσι: Γάλλοι έκατσαν οκλαδόν στην Place de la République και συζήτησαν για τα προβλήματα της χώρας τους

Χιλιάδες Γάλλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Place de la République στο Παρίσι στα πλαίσια του κινήματος «Nuit Debout».

Οι συγκεντρωμένοι πέρασαν το βράδυ της Πέμπτης καθισμένοι οκλαδόν, ανοίγοντας τον διάλογο πάνω σε ευρεία γκάμα θεμάτων -από την κυριαρχία της Google, μέχρι το φορολογικό καθεστώς στη Γαλλία. Γάλλοι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά να πάρουν το μικρόφωνο
και να μιλήσουν για όλα όσα τους δυσαρεστούν. Λίγο πιο κάτω, μια χορωδία τραγουδούσε επαναστατικά τραγούδια, δίνοντας τον ρυθμό. Η συγκέντρωση κράτησε μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έλαβε χώρα μια τέτοιου είδους συγκέντρωση στη Γαλλία. Ολονύχτια debate πολιτών διοργανώνονται συχνά τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του κινήματος «Nuit Debout» που συνδέεται με το αμερικανικό κίνημα Occupy και το ισπανικό Indignados.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα