Nέα Υόρκη: Ανδρας πλήρωσε 200,57 $ για μια νύχτα σε ξενοδοχείο και έζησε εκεί τζάμπα για 5 χρόνια

Το ξενοδοχείο New Yorker Hotel, στο κέντρο, φαίνεται στη Νέα Υόρκη, 8 Νοεμβρίου 2013.

Ένας Νεοϋορκέζος κατόρθωσε να μείνει στο εμβληματικό ξενοδοχείο New Yorker Hotel για μισή δεκαετία χωρίς να πληρώσει ούτε ένα σεντ σε ενοίκιο - αλλά πλέον η τύχη του γύρισε την πλάτη. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον Mίκι Μπαρέτο τον Φεβρουάριο και του απήγγειλε κατηγορίες για την υποβολή πλαστών στοιχείων ιδιοκτησίας, αφού προσπάθησε

να διεκδικήσει την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Μπαρέτο απέφυγε πληρωμές ενοικίου αξίας χιλιάδων δολαρίων εκμεταλλευόμενος έναν ελάχιστα γνωστό τοπικό νόμο περί στέγασης ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να χρεώσει ενοίκιο σε άλλον ένοικο του ξενοδοχείου.

«Όπως καταγγέλλεται, ο Mίκι Μπαρέτο επανειλημμένα και με δόλο διεκδίκησε την ιδιοκτησία ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης, του ξενοδοχείου New Yorker», ανέφερε σε δήλωσή του ο Aλβιν Μπραγκ, εισαγγελέας του Μανχάταν.

Mickey Barreto booked a one-night stay at the New Yorker Hotel in 2018 for $200.57.

He stayed on, paying no rent for five years thanks to a local housing law.

Police arrested him in February. He's now facing fraud charges and possible jail time#fraud#jail#NewYork#NYCpic.twitter.com/8yk2nFowpo

News Trendz (@NewsTrendz2024) April 11, 2024

Ο Mπαρέτο αντιμετωπίζει 24 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων 14 κακουργηματικών κατηγοριών για απάτη. Εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση, ανέφεραν οι New York Times.

Η διαμονή του Μπαρέτο στο διάσημο ξενοδοχείο - το οποίο στην ακμή του φιλοξένησε πολλούς αξιωματούχους και διασημότητες, όπως ο Μοχάμεντ Άλι και ο Τζον Φ. Κένεντι - χρονολογείται από το 2018, όταν έμαθε για πρώτη φορά για τον Κώδικα Σταθεροποίησης Ενοικίων της Νέας Υόρκης. Ο νόμος αυτός παρέχει στους ενοικιαστές που ζουν σε μεμονωμένα δωμάτια εντός κτιρίων που χτίστηκαν πριν από το 1969 το δικαίωμα να ζητήσουν εξάμηνη μίσθωση.

Τον Ιούνιο του 2018, ο Μπαρέτο έκανε check-in στο δωμάτιο 2565 με τον σύντροφό του, Mάθιου Χάναν, για μία νύχτα και χρεώθηκε 200,57 δολάρια.

Την επόμενη ημέρα, ο Μπαρέτο ζήτησε εξάμηνη μίσθωση από το ξενοδοχείο και αμέσως του έκαναν έξωση.

Ο Μπαρέτο - που κατάγεται από την Καλιφόρνια και έχει... έφεση στις θεωρίες συνωμοσίας, καθώς ισχυρίζεται επίσης ότι είναι ο ηγέτης μιας φυλετικήςκοινότητας που ίδρυσε στη Βραζιλία, σύμφωνα με τους New York Times - αρνήθηκε να δεχτεί το «όχι» των ξενοδόχων ως απάντηση.

Άνθρωποι κάνουν check-in στο ξενοδοχείο New Yorker στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.Ο Μπαρέτο τελικά πιάστηκε σε έναν ιστό από ψέματα

Τον Ιούλιο εκείνου του έτους, μήνυσε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, τον Σύνδεσμο Αγίου Πνεύματος για την Ενοποίηση του Παγκόσμιου Χριστιανισμού, στο δικαστήριο κατοικιών. Καθώς κανένας εκπρόσωπος της εκκλησίας δεν εμφανίστηκε, ο δικαστής πήρε το μέρος του Μπαρέτο και το ξενοδοχείο αναγκάστηκε να του δώσει το κλειδί του δωματίου.

Τα δύο μέρη δεν συμφώνησαν ποτέ για τους όρους της μίσθωσης και επειδή δεν μπορούσε να του γίνει έξωση, ο Μπαρέτο έμενε στο ξενοδοχείο χωρίς ενοίκιο.

Σύντομα, ο Μπαρέτο άρχισε να παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και τελικά απαίτησε ενοίκιο από έναν από τους ενοικιαστές του κτιρίου, το εστιατόριο TickTock.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι ο Μπαρέτο καταχώρησε επίσης το ξενοδοχείο στο όνομά του στο Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της πόλης, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποκτήσει τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του ξενοδοχείου.

Η Εκκλησία της Ενοποίησης, η οποία αγόρασε το ξενοδοχείο New Yorker το 1976, μήνυσε τον Μπαρέτο επειδή εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο LinkedIn και ανέβασε ένα πλαστό συμβόλαιο σε έναν ιστότοπο της πόλης. Ο Μπαρέτο έλαβε δικαστική εντολή να σταματήσει να ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου, αλλά συνέχισε να ζει εκεί.

Όμως πέρυσι, ο Μπαρέτο κατέθεσε και πάλι έγγραφα στην πόλη ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, και τότε επενέβη το γραφείο του εισαγγελέα.

«Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να διαπράξω απάτη. Δεν πιστεύω ότι διέπραξα ποτέ απάτη», δήλωσε ο Μπαρέτο στο Associated Press. «Και ποτέ δεν έβγαλα ούτε μια δεκάρα από αυτό».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Nέα Υόρκη, Ανδρας, 20057,Nea yorki, andras, 20057