«Megalopolis»: Συναρπαστικό πρώτο τρέιλερ, λίγο πριν την πρεμιέρα στις Κάννες

Λίγο πριν από την πρεμιέρα στις Κάννες, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Megalopolis», της νέας, πολυαναμενόμενης ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Η ιστορία, την οποία ο σπουδαίος Αμερικανός δημιουργός πρωτοέγραψε στη δεκαετία του ΄80, επικεντρώνεται «σε έναν αρχιτέκτονα ο οποίος οραματίζεται μια ουτοπική μορφή της Νέας Υόρκης ύστερα από μία καταστροφή που υπέστη και μάχεται με τον πολύ συντηρητικό δήμαρχο της πόλης ο οποίος έχει άλλα σχέδια».

«Πότε πεθαίνει μια αυτοκρατορία; Καταρρέει σε μια τρομερή στιγμή; Όχι, όχι. Αλλά έρχεται μια στιγμή

που οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πια σε αυτήν», ακούγεται να λέει η φωνή στο voice-over με την οποία ανοίγει το τρέιλερ, με φόντο το νυχτερινό τοπίο μίας μητρόπολης, ενώ τα πλάνα περνούν σε μία ρωμαϊκή αρματοδρομία. 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, τo «Megalopolis» είναι ένας ρωμαϊκός επικός μύθος που διαδραματίζεται σε μια φανταστική σύγχρονη Αμερική. Η πόλη της Νέας Ρώμης πρέπει να αλλάξει, γεγονός που πυροδοτεί τη σύγκρουση ανάμεσα στον Cesar Catilina, έναν ιδιοφυή καλλιτέχνη που επιδιώκει το άλμα προς ένα ουτοπικό, ιδεαλιστικό μέλλον, και τον αντίπαλό του, δήμαρχο Franklyn Cicero (Τζιανκάρλο Εσποσίτο), ο οποίος παραμένει προσηλωμένος σε ένα οπισθοδρομική status quo, στη διαιώνιση της απληστίας, των ειδικών συμφερόντων και του κομματικού πολέμου. Διχασμένη μεταξύ των δύο ανδρών είναι η κοσμική Julia Cicero (Νάταλι Εμάνουελ), κόρη του δημάρχου, η αγάπη της οποίας για τον Cesar την αναγκάζει να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά πιστεύει ότι αξίζει στην ανθρωπότητα.

Στην ταινία -μεγάλο όνειρο του Κόπολα, πρωταγωνιστούν οι Άνταμ Ντράιβερ, Τζιανκάρλο Εσποσίτο, Νάταλι Εμάνουελ, Όμπρεϊ Πλάζα, Σάια Λα Μπεφ, Γιόν Βόιτ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Τάλια Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ και Λόρενς Φίσμπερν ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο «Αποκάλυψη Τώρα» (1979).

H 23η μεγάλου μήκους ταινία του Κόπολα με προϋπολογισμό περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια, θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών στις 17 Μαΐου, ενώ φιλοδοξεί να αποσπάσει το τρίτο Χρυσό Φοίνικα για τον σκηνοθέτη, 45 χρόνια μετά το δεύτερο κορυφαίο βραβείο που έλαβε για την ταινία «Αποκάλυψη Τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βαγγέλης Μουλαράς: Ενας stand up κωμικός που ψάχνει ισορροπία μεταξύ «αστείου» και «ειλικρινή»

Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ: Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Megalopolis, Συναρπαστικό, Κάννες,Megalopolis, synarpastiko, kannes