Υπόθεση «Κάλτσες»: Αυτοί είναι οι πιο fashion τρόποι για να τις φορέσετε

10:41 6/4/2024 - Πηγή: InStyle

Όλα αυτά τα χρόνια συντηρώ ένα βασικό στιλιστικό φετίχ… αυτό με τις κάλτσες! Κι αν έχω ακούσει πικρόχολα σχόλια για τις κάλτσες που φοράω…

Οι περισσότεροι γύρω μου έδειχναν εδώ και πολλά χρόνια μια αποστροφή σε αυτό το πολύ βασικό κομμάτι της ένδυσης. Και κάθε φορά που η αποστροφή τους ήταν έκδηλη και κυρίως όταν συνοδευόταν με κάποιον περιπεκτικό σχολιασμό, τους αντιγύριζα ότι επειδή δουλεύω τόσα χρόνια στον κόσμο της μόδας, ξέρω καλύτερα.

Και η αλήθεια είναι, ξέρω καλύτερα.

Δεν θέλω να το παίξω έξυπνη, αλλά μια κάλτσα αρκεί για να καταστρέψει ή να τελειοποιήσει ένα look.

Κανείς δεν έκανε εντύπωση φορώντας μια μπασκετμπολική κάλτσα που κάνει ζάρες γιατί ασφυκτιά μέσα από ένα ζευγάρι Vans. Όλοι κονταίνουμε οπτικά όταν η κάλτσα μας φτάνει πιο χαμηλά από το σημείο που ξεκινά το μπατζάκι του παντελονιού, και πολλές συζητήσεις με αγνώστους ξεκινούν αν η κάλτσα που φοράς έχει τρελά σχέδια πάνω. Για να μην πούμε πόσο σέξι είναι τα λεπτά ημιδιάφανα καλτσάκια σε γυμνό πόδι και πόσο οι ψηλές κάλτσες με ένα ζευγάρι μαύρες δερμάτινες μπότες και ένα little black dress δημιουργούν το πιο εύκολα statement σύνολο για το βράδυ –θα τα πούμε όλα αναλυτικά στη συνέχεια.

Υπάρχουν πολλά είδη κάλτσας. Από εκείνα τα ζευγάρια που φοράμε μέσα στο σπίτι, ισοθερμικά που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα, σέξι διάφανα –με σχέδια ή χωρίς-, λούρεξ για έξτρα λάμψη, αθλητικές που στηρίζουν το πέλμα, με σχέδια που φέρνουν όλα τα βλέμματα στα πόδια σας… και ένα σωρό άλλα.

Αυτή την εποχή ειδικά, που έχουμε αφήσει τα καλσόν στην άκρη, η υπόθεση «κάλτσες» έχει αρχίσει να μας απασχολεί έντονα. Και σε συνδυασμό με όσα είδαμε στις πασαρέλες στις παγκόσμιες εβδομάδες μόδας, οι κάλτσες περνάνε μια περίοδο εξωστρέφειας.

Ας δούμε πώς θα τις φορέσουμε με στιλ, χωρίς να μοιάζουμε γκρούβαλοι.

Απόλυτα σεταρισμένες με το σύνολοΑπλή λευκή κάλτσα με loafersΧρωματιστές να φαίνονται πάνω από μποτάκιαΚάλτσα ημιδιάφανη με πέδιλα ή σανδάλιαTotal look

Είτε συνδυάζετε ένα ριγέ παντελόνι με ριγέ κάλτσες, είτε επιλέγετε από το κεφάλι μέχρι τα νύχια ρούχα και κάλτσες στις ίδιες τονικές αποχρώσεις, το να ταιριάξετε τις κάλτσες σας με το υπόλοιπο ντύσιμό σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε εντύπωση.

Απλή λευκή κάλτσα με loafers View this post on Instagram

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Μια είναι η κάλτσα που πάει με όλα. Η απλή, λευκή κάλτσα. Κι αν υπάρχει κάποιος που την έχει φορέσει καλύτερα σε αυτόν τον κόσμο, αυτή είναι η Hailey Bieber που μάλλον έχει άπειρα ζευγάρια στη συλλογή της. Πέρα από loafers, τα φοράει και με mary-janes αλλά και με τα αθλητικά της.

Να προεξέχουν από μποτάκιαCredit: Celine

Εδώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Μπορείτε να φορέσετε από κάλτσες λούρεξ, χρωματιστές, ημιδιάφανες, με σχέδια ή οτιδήποτε άλλο. Αρκεί να ταιριάζουν με το ύφος και τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του συνόλου. Μη βάλετε, για παράδειγμα, ασημένιες λούρεξ και φοράτε χρυσά κοσμήματα.

Κάλτσα ημιδιάφανη με πέδιλα ή σανδάλιαCredit: Sacai

Εδώ μιλάμε για το ζευγάρι εκείνο που φέρνει το σέξινες σε κάθε look. Ένα ζευγάρι ημιδιάφανες, μακριές, ταιριάζει με τα πέδιλα, με τα σανδάλια αλλά και με γόβες. Μην τη φοβηθείτε! Μπορείτε να την φορέσετε με κάτι πιο cool και casual από επάνω, ώστε όλη η εικόνα να «χαλαρώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα