Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Το μήνυμά της για τον πόλεμο – “Αυτό πρέπει να σταματήσει”

H βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας θέλησε να εκφράσει τη βαθιά θλίψη της για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που συνεχίζεται.

Η βασίλισσα άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιλέγοντας να ανεβάσει ένα μαύρο φόντο εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Προηγουμένως είχε ως φωτογραφία προφίλ της σε Instagram, Twitter και Facebook

ένα λαμπερό στιγμιότυπό της.

Η αλλαγή έγινε καθώς η Ράνια μίλησε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο μετά τη φονική αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών πολιτών στις 7 Οκτωβρίου. Η βασίλισσα δημοσίευσε την Τρίτη στο Instagram ένα βίντεο με την ίδια από μια συνέντευξη Τύπου το 2009 σχετικά με τη βία στην περιοχή εκείνη την εποχή.

“Μιλώντας το 2009 εν μέσω ενός πολέμου τριών εβδομάδων στη Γάζα. Δεκατέσσερα χρόνια – και πέντε πολέμους – αργότερα, είναι σπαρακτικό να βλέπεις πόσο λίγα έχουν αλλάξει. Ο κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός. Αυτό πρέπει να σταματήσει“, έγραψε η βασίλισσα Ράνια στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Η βασίλισσα Ράνια δεν είναι το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας που επιλέγει μια μαύρη φωτογραφία για να εκφράσει το πένθος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται πως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William, άλλαξαν προσωρινά τις φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους. Το ίδιο κάνουν και σε ειδικές περιστάσεις, όπως είναι η Ημέρα Μνήμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα