Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

14:35 8/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες της χώρας της ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σε συνεργασία με τη Χασεμιτική Αυλή ένα βίντεο με το οποίο στέλνει τις ευχές της για

την ημέρα αυτή.

“Για πάντα περήφανη για τις απίστευτες γυναίκες της Ιορδανίας και ευγνώμων για την καθεμία ξεχωριστά” σημείωσε στη λεζάντα του βίντεό της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου. Εστιάζει την ενέργειά της υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ.

Γεννήθηκε το 1970 στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία της Βικιπαίδεια. Αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer, ενώ σήμερα διαθέτει και το προσωπικό της YouTube κανάλι.

Γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο του 1993. Δύο μήνες αργότερα, αναγγέλθηκε η δέσμευσή τους και στις 10 Ιουνίου 1993, παντρεύτηκαν. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα