Swimcapcore: H νέα τάση βάζει στο επίκεντρο το σκουφάκι του κολυμβητή

11:16 8/3/2024 - Πηγή: InStyle

Όσες πιστεύατε πως η μόδα είναι για να εντυπωσιάζει και να εκπλήσσει, ετοιμαστείτε να το πάθετε μία ακόμα φορά. Γιατί σήμερα, θα «βουτήξουμε» σχεδόν κυριολεκτικά, σε έναν κόσμο όπου το κυρίαρχο αξεσουάρ είναι… το σκουφάκι του κολυμβητή! Ναι, καλά καταλάβατε! Σκουφάκια κολύμβησης κατακλύζουν τις πασαρέλες, και το αποκαλούμε swimcapcore.

Η Τάση

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας FW24, η μόδα ξεδίπλωσε ένα νέο κεφαλαίο, κυριολεκτικά! Μια σειρά από στιλάτα ημι-αξεσουάρ, κάτι ανάμεσα σε διακοσμητικά κολύμβησης ή κατάδυσης, εμφανίστηκαν όχι σε μία αλλά σε τουλάχιστον τρεις πασαρέλες. Σαν να είχαν

συνεννοηθεί όλοι οι οίκοι μόδας μαζί να αντικαταστήσουν τα καπέλα και τα καλοχτενισμένα μαλλιά με τα συγκεκριμένα σκουφάκια. Πρακτικό; Εν μέρει ναι. Αλλά πόσο φορέσιμο είναι και ποιες οι πιθανότητες να εξελιχθεί σε πραγματική τάση;

Αν και η τάση ξεκίνησε με κάποια στιλάτα καπέλα που θύμιζαν σκουφάκια κολύμβησης στην πασαρέλα του οίκου Prada, η πραγματική «βουτιά» ήρθε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Εκεί, ανάμεσα στις εμφανίσεις της Beyoncé και τον χάλια χειμερινό καιρό, η Luar παρουσίασε αδιαφανή σκουφιά σε μεγάλο μέγεθος, ενώ η Melitta Baumeister αποτέλεσε το επιτελείο του swimcapcore με σκουφάκια κολύμβησης μικρού μεγέθους και αθλητικά καπέλα, με πλευρικές εγκοπές για να διευκολύνουν την αντιμετώπιση της ωτίτιδας του κολυμβητή. Και φυσικά, η Tory Burch με τα σκουφιά σε χρώματα και με έντονη διακόσμηση που μοιάζουν απόλυτα με σύγχρονα καπέλα στολής κολύμβησης, φτιαγμένα για τη γυναίκα του σήμερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada)

Είναι το συγκεκριμένο trend φορέσιμο;

Για να πούμε την αλήθεια, το swimcapcore είναι λίγο εκτός πραγματικότητας. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο άλλες τάσεις, όπως η balletcore ή τα boat shoes για παράδειγμα. Παρ’ όλα αυτά, έχει προηγούμενο αφού μοιάζει με τα balaclavas και τα μικρά σκουφάκια που ήταν αγαπημένα από τη γενιά του Υ2Κ, με έναν πιο αθλητικό και στιλάτο τρόπο.

Ωστόσο, αν το ναυτικό κιτς είναι κάτι που αγαπάτε, τότε βουτήξτε αμέσως! Η swimcapcore τάση είναι ιδιαίτερη και απευθύνεται μόνο στους τολμηρούς του αθλήματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HELMUT LANG (@helmutlang)

Keywords
Τυχαία Θέματα