Έλλη Λαμπέτη: Σπάνια φωτογραφία της αξέχαστης ηθοποιού σε ηλικία 26 ετών

17:29 5/5/2023 - Πηγή: InStyle

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μια σπάνια φωτογραφία της Έλλης Λαμπέτη από το αφιέρωμα που της είχε κάνει η βρετανική εφημερίδα News Chronicle το 1952. Τότε η σπουδαία ηθοποιός ήταν μόλις 26 ετών.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του

Η Έλλη Λαμπέτη σε

μια σπάνια φωτογραφία από αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας News Chronicle τον Αύγουστο του 1952 στο πρόσωπό της, καθώς και για την άφιξή της στο Λονδίνο και στην συνέχεια στο Εδιμβούργο, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου που διεξάγεται εκεί από 22 Αυγούστου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός παρευρίσκεται για την προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη “Κυριακάτικο ξύπνημα” (αγγλικός τίτλος “Windfall in Athens”) η οποία κερδίζει το βραβείο “Diploma of Merit” και συμμετέχει αργότερα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κιν/φους στις 11 Ιανουαρίου του 1954 κατακτώντας την πρώτη θέση εισπρακτικά ανάμεσα στις 21 ταινίες της σαιζόν και αποτελεί την αφορμή για να αναπτυχθεί το θρυλικό ειδύλλιο της Έλλης με τον Δημήτρη Χορν.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο τότε σύζυγός της και μέγας θεατράνθρωπος Μάριος Πλωρίτης, συγκροτεί τον θίασο Λαμπέτη -Χορν-Παππάς που θα γράψει θεατρική ιστορία για τα επόμενα χρόνια, παρά τις αντιρρήσεις της ίδιας να συνεργαστεί με τον Χoρν λόγω της αμοιβαίας αντιπάθειας που υπήρξε μεταξύ τους. Κατά την διάρκεια των παραστάσεων του έργου “Βαθιά γαλάζια θάλασσα” του Ράττιγκαν που ανεβάζει ο θίασος το 1952 στο θέατρο “Κυβέλης”, αποφασίζεται από τους Πλωρίτη και Χορν η δημιουργία της συγκεκριμένης ταινίας με στόχο την διαφήμιση του θεατρικού σχήματος.

Μέσα από την συνύπαρξη των δύο κορυφαίων ηθοποιών τόσο στην σκηνή όσο και στα γυρίσματα της ταινίας που γίνονται το καλοκαίρι του 1953 στο Κάιρο, η αμοιβαία αντιπάθεια εξελίσσεται σε φλερτ και σύντομα σε ένα μεγάλο έρωτα που θα οδηγήσει στο διαζύγιο με τους συζύγους τους, την Ρίτα Φιλίππου και τον Μάριο Πλωρίτη αντίστοιχα. Μετά από επτά χρόνια θα λήξει άδοξα, μένοντας ως ένας από τους πιο θυελλώδεις, παθιασμένους και φλογερούς έρωτες στην καλλιτεχνική ιστορία από δύο μυθικά πλάσματα που όμοιά τους δεν υπήρξαν ποτέ ξανά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Έλλη Λαμπέτη-Δημήτρης Χορν: Ένας έρωτας παράφορος, παθιασμένος και θυελλώδης όπως τον αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός

Keywords
Τυχαία Θέματα