Το νέο βιβλίο του Tom Ford ρίχνει φως στην προσωπική ζωή του ιδιοφυούς σχεδιαστή

09:34 8/11/2021 - Πηγή: InStyle

Αν κάποιος γνωρίζει από μόδα και το όνομά του έχει συνδεθεί με την κομψότητα, αυτός είναι ο Tom Ford. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της καριέρας και της προσωπικής του ζωής εξετάζει ο σχεδιαστής μόδας και σκηνοθέτης στο νέο του βιβλίο «Tom Ford 002», την συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης αυτοβιογραφίας του που κυκλοφόρησε το 2004.

Από τότε που εγκατέλειψε τα καθήκοντα του δημιουργικού διευθυντή στους οίκους Gucci

και Yves Saint Laurent, ο Ford έζησε μια έντονα παραγωγική περίοδο που περιλάμβανε την ίδρυση του ομώνυμου brand του (με περισσότερα από 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο), τη συγγραφή του σεναρίου και της σκηνοθεσίας των ταινιών «A Single Man» το 2009 και του οσκαρικού «Nocturnal Animals» το 2016. Έγινε πατέρας σε ηλικία 51 ετών, όταν μαζί με τον σύζυγό του, τον δημοσιογράφο Richard Buckley (έφυγε από την ζωή τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 72 ετών μετά από μακρά ασθένεια) απέκτησαν έναν γιο μέσω παρένθετης μητέρας το 2012.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOM FORD (@tomford)

«Το κύριο πράγμα όταν γίνεσαι πατέρας είναι: Δεν βλέπεις πλέον τον κόσμο περιορισμένο στη ζωή σου. Βλέπεις τον εαυτό σου ως έναν κρίκο σε μια αλυσίδα. Αυτό επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πάντα» επισημαίνει ο Ford.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOM FORD (@tomford)

Η ομώνυμη εταιρεία του εμβληματικού σχεδιαστή έχει πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, από το Μιλάνο και το Νέο Δελχί μέχρι τη Σαγκάη και τη Νέα Υόρκη. Δεκαεπτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις «Tom Ford», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την εποχή του ως δημιουργικός διευθυντής για τον οίκο Gucci, αυτός ο δεύτερος τόμος αφιερώνεται στο brand του Ford που δημιουργήθηκε το 2005.

Tom Ford 002, Rizzoli New York

Ο σχεδιαστής όχι μόνο εκτόξευσε την επωνυμία του στα υψηλότερα κλιμάκια του κόσμου της μόδας – λαμβάνοντας επαίνους από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής και τον Καλύτερο Σχεδιαστή της Χρονιάς του περιοδικού Time – αλλά κέρδισε επίσης την προσοχή του Hollywood παρουσιάζοντας πιστούς θαυμαστές της A-list όπως Julianne Moore, Lauren Hutton, Pat Cleveland και Nicholas Hoult στις πασαρέλες και τις διαφημιστικές καμπάνιες του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOM FORD (@tomford)

Το βιβλίο, το οποίο επιμελήθηκε προσωπικά ο σχεδιαστής, περιλαμβάνει εκθαμβωτικές εικόνες σχεδίων ρούχων και αξεσουάρ του Ford, editorial μόδας με κορυφαία μοντέλα όπως Gigi Hadid, Joan Smalls, Mica Argañaraz και Jon Kortajarena, και τις χαρακτηριστικές του σεξουαλικά φορτισμένες διαφημιστικές καμπάνιες από φωτογράφους όπως οι Inez & Vinoodh. Nick Knight, Steven Meisel και Mert & Marcus.

Το «Tom Ford 002» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Rizzoli New York με τον πρόλογο να υπογράφει η Anna Wintour.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOM FORD (@tomford)

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο από τις αρχές Νοεμβρίου εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα