Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη λίμα με αυτόν τον τρόπο – δείτε ποιος είναι ο σωστός

09:42 14/5/2024 - Πηγή: InStyle
Βήμα – βήμα ο κατάλληλος τρόπος για να λιμάρετε τα νύχια σας χωρίς να τα τραυματίζετε.

Όποιος / όποια νομίζει ότι λιμάρει σωστά τα νύχια του να σηκώσει το χέρι. (Θα σηκώναμε κι εμείς μέχρι που μάθαμε ποια είναι η σωστή τεχνική που δεν τραυματίζει τα νύχια.) Αν και είναι δύσκολο να… ξεμάθουμε κάτι που επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια, αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας για εκείνες τις περιπτώσεις που είτε δεν έχουμε χρόνο είτε τα χρήματα για ένα περιποιημένο μανικιούρ. Και παρόλο που το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα είναι εφάμιλλο με εκείνο ενός nail salon, με τις παρακάτω συμβουλές, θα

προσεγγίσουμε το καλύτερο δυνατό.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σχήμα νυχιών

Φυσικά, υποστηρίζουμε πάντα την υιοθέτηση οποιασδήποτε εμφάνισης και τάσης θέλετε. Ωστόσο, για το ιδανικό αποτέλεσμα που κολακεύει τα δάχτυλά σας, αξίζει να λάβετε υπόψη σας το φυσικό σχήμα των νυχιών σας προκειμένου να τα λιμάρετε σωστά. Επίσης δείτε προσεκτικά το σχήμα που έχουν οι άκρες των δαχτύλων. Αν είναι ευθείες, τότε το απαλό τετράγωνο είναι το καλύτερο σχήμα. Αν έχουν οβάλ γωνίες, επιλέξτε ένα τετράγωνο με οβάλ γωνίες (squoval) ή οβάλ. Για περισσότερες ιδέες για το ποιο σχήμα νυχιών να επιλέξετε, ιδού μερικές επιλογές:

ΤετράγωνοCoffin (ή αλλιώς ballerina)ΑμυγδαλωτόΜυτερό Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriela P (@merlin_nails)

Ποια λίμα είναι η σωστή

Ο τύπος της λίμας είναι καταλυτικός για ένα πετυχημένο λιμάρισμα. Οι γυάλινες λίμες είναι από τις καλύτερες επιλογές γιατί είναι απαλές, διαρκούν περισσότερο από τις χάρτινες και είναι εύκολες στον καθαρισμό. (Ναι, πρέπει να καθαρίζουμε και να αποστειρώνουμε τα εργαλεία μανικιούρ μας). Σε περίπτωση που προτιμάτε τη χάρτινη, επιλέγετε ένα λεπτότερο τύπο λίμας για την καλύτερη δυνατή λείανση (ακόμα και κάτω από το νύχι).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WorldwideBrands.com (@wbidirectory)

Το λιμάρισμα: Ο σωστός τρόποςΒήμα 1: Ξεκινήστε από τις γωνίες προς το κέντρο

Το ανορθόδοξο λιμάρισμα δεξιά-αριστερά είναι λάθος. Ποτέ δεν λιμάρουμε σαν να πριονίζουμε. Ο σωστός τρόπος: Όταν λιμάρετε μόνο προς μία κατεύθυνση, προστατεύετε το νύχι από ρωγμές και ξεφλούδισμα. Ξεκινάτε από την εξωτερική γωνία πηγαίνοντας προς το κέντρο του νυχιού. (Χωρίζετε το νύχι σας σε δύο νοητά τμήματα.)

Ένα άλλο επαγγελματικό tip; Προσέξτε τη θέση του χεριού σας. Καθώς λιμάρετε, κρατάτε το χέρι σαν κάποιος άλλος να δίνει σχήμα στα νύχια σας. Με άλλα λόγια, οι άκρες τους να έχουν φορά προς εσάς και όχι αντίθετα.

Βήμα 2: Πάρτε τον χρόνο σας

Στο nail salon, η ειδικός αφιερώνει περισσότερο χρόνο για να γυαλίσει και να τελειοποιήσει το σχήμα των νυχιών παρά για να εφαρμόσει το βερνίκι. Πάρτε τον χρόνο σας λοιπόν διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει βιαστικό ή παραμελημένο. Ξεκινήστε (και συνεχίστε) αργά για να αποφύγετε το υπερ-λιμάρισμα. Κάντε μία παύση, σηκώστε ψηλά τα δάχτυλά σας για να δείτε ότι οι άκρες είναι όπως τις θέλετε, και συνεχίστε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη essence cosmetics (@essence_cosmetics)

Βήμα 3: Το buffer

Απαραίτητο βήμα για να λειάνετε τις άκρες και να διορθώσετε μικρές ανομοιομορφίες ή ανωμαλίες στην επιφάνεια του νυχιού.

Το τελικό αποτέλεσμα

Αν έχετε τα σωστά εργαλεία και τις γνώσεις – και ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές — θα έχετε πάντα όμορφα, περιποιημένα νύχια.

Keywords
Τυχαία Θέματα