Πριγκίπισσα Diana: Το μυστικό νυφικό της αναδημιουργήθηκε 43 χρόνια μετά

10:37 4/4/2024 - Πηγή: InStyle

H νεαρή λαίδη Diana Spencer καθήλωσε τον πλανήτη ενώ ανέβαινε τα σκαλιά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο στις 29 Ιουλίου 1981 για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο. Φυσικά την παράσταση έκλεψε το μεγαλοπρεπές νυφικό της με την ουρά των 7,6 μέτρων, θυμίζοντας ένα πραγματικό πριγκιπικό παραμύθι. Ωστόσο, εν αγνοία της νύφης αλλά και των εκατομμυρίων θεατών, οι σχεδιαστές πίσω από το εμβληματικό πλέον νυφικό είχαν κατασκευάσει ένα δεύτερο, ως προληπτικό μέτρο για τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις.

“Ήμουν λίγο νευρωτική και

σκέφτηκα: Τι θα συμβεί αν κάποιος διαρρήξει και κλέψει το φόρεμα ή αν χυθεί κάτι ή αν πιάσει φωτιά ή αν το κλέψουν;” αναρωτήθηκε η Elizabeth Emanuel, η οποία δημιούργησε το νυφικό της πριγκίπισσας Diana μαζί με τον πρώην σύζυγό της David. Μιλώντας στο τεύχος του People, επεσήμανε: “Έτσι σκέφτηκα: Θα φτιάξω ένα εφεδρικό φόρεμα.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Diana (@princesssdianaa)

Αντλώντας έμπνευση από ένα ροζ φόρεμα που έφτιαξαν οι Emanuel για την Diana για να το φορέσει σε έναν ιδιωτικό χορό λίγες μέρες πριν από τον γάμο της, η Εlizabeth έπιασε αθόρυβα δουλειά.

Το εφεδρικό φόρεμα διέφερε πολύ από το διάσημο νυφικό, που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana τη μεγάλη της μέρα, κυρίως επειδή δεν είχε μακριά ουρά. Το μετάξι ήταν λευκό, “όχι της απόχρωσης του λευκού του ελεφαντόδοντου από το οποίο ήταν φτιαγμένο το βασιλικό νυφικό” και το εφεδρικό είχε “λεπτά, πιο προσαρμοσμένα στα χέρια της μανίκια” με κροσσωτές μανσέτες, σημείωσε η Elizabeth. Επιπλέον, τα περίπλοκα σχέδια στο νυφικό της Diana ήταν κεντημένα στο χέρι από την Elizabeth, ενώ το ύφασμα για το μυστικό φόρεμα ήταν έτοιμο.

I like this version better than her actual wedding dress. It’s a more classic style and wouldn’t have drowned her in fabric.

Princess Diana’s Secret Backup Wedding Dress Recreated by Designer Elizabeth Emanuel 43 Years Later (Exclusive) https://t.co/h96VteZ43g

— Hanoverian (@RIPBeagleGuy) April 3, 2024

Το επιπλέον φόρεμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. “Απλά σκέφτηκα, αν συμβεί κάτι, θα το τελειώσουμε και θα το έχουμε έτοιμο“, σημείωσε η σχεδιάστρια, προσθέτοντας ότι “πιθανότατα κατέληξε σε κάποια ράγα δειγμάτων. Πιθανότατα επαναχρησιμοποιήθηκε, σκίστηκε, πετάχτηκε, ποιος ξέρει;”

Αφού έψαξε σε παλιά σκίτσα από ένα παλιό ντοκιμαντέρ, η 70χρονη σχεδιάστρια με έδρα το Λονδίνο αναδημιούργησε το εφεδρικό βασιλικό νυφικό για έναν μοναδικό σκοπό: για να το εκθέσει στο εικονικό Μουσείο της πριγκίπισσας Diana.

“Δεν είδαμε ποτέ αυτό το φόρεμα πάνω στην Diana και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν υπέροχο να το οραματιστούμε”, είπε η Renae Plant, διευθύντρια και επιμελήτρια του μουσείου, η οποία το απέκτησε αντί ενός άγνωστου ποσού. “Δεν μπορείς να βάλεις τιμή στην ιστορία”.

Καθώς ο ενθουσιασμός – και η έντονη πίεση – αυξανόταν κατά την προετοιμασία της ημέρας του βασιλικού γάμου το 1981, η Diana βρήκε το στούντιο ως μια “όαση γαλήνης”, είπε η Elizabeth. “Πήγαινε επάνω και συνομιλούσε με όλες τις μοδίστρες. Της άρεσε να περιηγείται στις ράγες με τα ρούχα, επειδή αυτός ήταν ένας νέος κόσμος για εκείνη”.

“Δεν νομίζω ότι είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μόδα πριν μας γνωρίσει”, πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Diana (@princesssdianaa)

“Όταν η Diana ερχόταν για πρόβα, υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι έξω που περίμεναν να τη δουν”, σημείωσε η σχεδιάστρια. “Έπρεπε να βάλουμε παντζούρια στα παράθυρά μας, και συνηθίζαμε να βάζουμε κομμάτια υφάσματος, σε διαφορετικά χρώματα, στους κάδους για να αποπροσανατολίσουμε τους δημοσιογράφους. “

Αναλογιζόμενη πώς βοήθησαν εκείνη και ο David την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας να μπει στην άμαξά της την ημέρα του βασιλικού της γάμου, η Elizabeth λέει: “Ακούγαμε τον κόσμο έξω να ζητωκραυγάζει. Όλοι ήταν χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Ήταν πραγματικά ένας παραμυθένιος γάμος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα