Πρίγκιπας Harry: Του τα έψαλε ο δικαστής – Το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει στο δικαστήριο μέσα σε 130 χρόνια

13:08 6/6/2023 - Πηγή: InStyle

Ο πρίγκιπας Harry εμφανίστηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο για να καταθέσει για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών εναντίον του εκδότη της Daily Mirror.

Ο δούκας του Σάσεξ είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε ανοιχτό δικαστήριο από το 1891.

Ο Harry έφθασε με τζετ στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Καλιφόρνια τη Δευτέρα και έδειχνε χαλαρός και μάλιστα χαμογελούσε καθώς έμπαινε στο σύγχρονο παράρτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου -το κτίριο Rolls- καλημερίζοντας τους δημοσιογράφους

που περίμεναν απέξω.

Prince Harry arrives at the High Court to give evidence in his hacking case against Mirror Group Newspapers.

The first time in 130 years a senior Royal has appeared in a court witness box.

And promises to be box office… I’m off to get my seat in court! #PrinceHarry #Hacking pic.twitter.com/2Pdsw5vr0G

— Rebecca Barry (@BeccaBarry) June 6, 2023

Χθες, ωστόσο, ένας από τους κορυφαίους δικαστές της Βρετανίας επέπληξε τον πρίγκιπα και τον κατηγόρησε για σπατάλη δικαστικού χρόνου αφού ο δούκας του Σάσεξ έχασε την πρώτη ημέρα της ιστορικής του υπόθεσης – για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του Lilibet, πριν πετάξει στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται πως ο Harry και άλλοι τρεις μηνύουν τον όμιλο Mirror, υποστηρίζοντας ότι η Daily Mirror, η Sunday Mirror και η εφημερίδα The People χάκαραν τα τηλέφωνά τους ή διεξήγαγαν άλλες παράνομες δραστηριότητες, κάτι που αρνούνται.

Get them Harry. pic.twitter.com/bZJE8JOAuB

— Hannah (@queen_meghan14) June 6, 2023 Harry-Meghan: Τα πριγκιπικά γενέθλια της Lilibet – Η… υπερβολική κίνηση από τον βασιλιά Κάρολο

Το 1891 ο Εδουάρδος Ζ΄ έδωσε κατάθεση όταν ασκήθηκε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση από έναν χαρτοπαίκτη, που κατηγορήθηκε ότι εξαπατούσε στο μπακαρά σε μια εποχή που ο τζόγος ήταν παράνομος. Η εμφάνισή του στο εδώλιο του μάρτυρα δεν άφησε αδιάφορη τη βασίλισσα Βικτωρία – αλλά δεν είναι γνωστό τι σκέφτεται ο πατέρας του Harry, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, για την ιστορική εμφάνιση του γιου του στο δικαστήριο.

Breaking News

Prince Harry arrives to give evidence at the High Court against the Mirror Newspaper Group in what will hopefully be a week of absolute shame for the British press.

pic.twitter.com/D3bWILDVtJ

— Stuzi (@stuzi_pants) June 6, 2023

Ο δούκας του Σάσεξ θα καταθέτειο στο Ανώτατο Δικαστήριο για δύο ημέρες αυτή την εβδομάδα – δύο φορές περισσότερο χρόνο από ό,τι πέρασε όταν ήρθε για τη στέψη. Δεν είναι σαφές αν θα δει τον πατέρα ή τον αδελφό του αυτή την εβδομάδα – ή αν θα συναντήσει τον νέο γιο της ξαδέλφης του πριγκίπισσας Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την περασμένη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα