Πουλήθηκε η βίλα του Christian De Sica στο Κάπρι

08:08 25/6/2023 - Πηγή: InStyle

Η όμορφη βίλα στο Κάπρι, που ανήκε στον Christian de Sica, με μοναδική θέα στο νησί, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου της Νάπολης και του κόλπου του Σαλέρνο, πουλήθηκε πρόσφατα από την Lionard Luxury Real Estate

Christian de Sica

Ο Christian de Sica είναι Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για τα ‘The Tourist’, ‘Faccione’ και ‘Il conte Max’. Είναι γιος του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Βιτόριο Ντε Σίκα, ο οποίος είναι διάσημος για τις νεορεαλιστικές ταινίες-ορόσημο

μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ‘Shoeshine (Λούστρο παπουτσιών‘ και ‘Bicycle Thieves (Κλέφτης ποδηλάτων)‘.

Courtesy of LionardCourtesy of Lionard

“Η πρώτη φορά που είδα το Κάπρι ήταν στα εννιά μου“, λέει ο Κρίστιαν Ντε Σίκα και συνεχίζει:

“Πήγα εκεί με τη μητέρα μου για να επισκεφτώ τον πατέρα μου Vittorio De Sica στα γυρίσματα της ταινίας ‘The Bay of Naples‘ στην οποία πρωταγωνίστησε με τη Sophia Loren και τον Clark Gable”.

Courtesy of Lionard

Έκτοτε, το νησί Κάπρι είναι ο πρωταγωνιστής για μεγάλο μέρος της ιδιωτικής ζωής του διάσημου ηθοποιού, κωμικού και σόουμαν και της συζύγου του Σίλβια Βερντόνε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lionard Luxury Real Estate (@lionard)

Η βίλα είναι μέρος της ιστορικής κατοικίας ‘The Four Winds (Τέσσερις άνεμοι)’ που είναι μία από τα ορόσημα στο Κάπρι, από όλα αυτά τα κτήρια που έχουν συμβάλει στο μύθο του. Η βίλα Τέσσερις Άνεμοι, σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τον Αμερικανό συμβολιστή ζωγράφο και ποιητή Elihu Vedder, μεταξύ 1900 και 1903, στις πλαγιές του όρους Solaro ενώ η βίλα του De Sica, χτίστηκε όταν πέρασε στα χέρια του, εκεί που κάποτε ήταν το καλλιτεχνικό στούντιο του Vedder.

Courtesy of Lionard

Οι επόμενοι ιδιοκτήτες (της βίλας Τέσσερις Άνεμοι), στους οποίους πουλήθηκε συνέχισαν τον μύθο της… Μετά την αγόρασε ο Earl Brewster, και μετά από αυτόν αποτέλεσε τη μακροχρόνια κατοικία για τον συγγραφέα D. H. Lawrence, ο οποίος εργάστηκε εκεί για τη σύνταξη του διάσημου βιβλίου του: ‘Lady Chatterley’s Lover (Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι)’.

Ολόκληρη η ιδιοκτησία άλλαξε ξανά χέρια και πάλι, ενώ συνέχιζαν να την επισκέπτονται πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Joseph Beuys (ο οποίος έχει αφιερώσει ένα από τα διάσημα έργα του στο Capri) και του Cy Twombly.

Courtesy of Lionard

Το κτίσμα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη διάσημη Piazzetta di Capri, ενώ περιτριγυρισμένο από έναν υπέροχο κήπο με εσπεριδοειδή και ελιές, λεμονιές και θάμνους λεβάντας και τριανταφυλλιάς, πνίγεται από τα ευωδιαστά αρώματα. Η έκτασή του είναι 250τμ και χωρίζεται σε δύο ορόφους. Διαθέτει ψηλές θολωτές οροφές και μεγάλα παράθυρα, δημιουργώντας έναν φωτεινό χώρο γεμάτο φως…

Courtesy of Lionard

Και στις δύο πλευρές του μεγάλου καθιστικού, δύο μεγάλες βεράντες προσφέρουν το τέλειο μέρος για γεύματα στο ύπαιθρο και χαλάρωση με την απεριόριστη θέα στη θάλασσα.

Courtesy of LionardCourtesy of Lionard

Μια ακόμη καταπληκτική βεράντα βρίσκεται στην ταράτσα, ενώ, σε κοντινή απόσταση, ένα βοηθητικό κτίριο με όμορφα ψηφιδωτά χρησιμοποιείται ως σπα.

Courtesy of Lionard

“Το Κάπρι είναι ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για πελάτες που αναζητούν εξαιρετική ομορφιά” λέει η Jennifer Giraldi, Senior Partner στο Lionard και National Sales Director και συνεχίζει:

Courtesy of LionardCourtesy of Lionard

“Ο δυναμισμός της αγοράς ακινήτων σε αυτό το μέρος της Ιταλίας όχι μόνο μας οδήγησε να ανοίξουμε το δικό μας γραφείο στη Νάπολη, αλλά και να αναπτύξουμε στρατηγικά το χαρτοφυλάκιό μας με εξαιρετικά κτήρια, όπως ήταν και η βίλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα