10 επώνυμες τσάντες που έγραψαν ιστορία και κρατιούνται ακόμα!

16:59 24/6/2023 - Πηγή: InStyle

Κάθε εποχή, νέες τάσεις στις τσάντες εισβάλλουν στον κόσμο του street style με τις fashion enthusiast να τις κρατούν όλο καμάρι και στιλ.

Και με τις εβδομάδες μόδας να έχουν επιστρέψει σε πλήρη εξέλιξη, οι ειδικοί της μόδας μάς υποδεικνύουν πως υπάρχουν και μερικά κομμάτια που δεν βγαίνουν ποτέ εκτός.

Τσάντες που εμπνεύστηκαν από style icons

όπως η Jane Birkin ή η πριγκίπισσα Diana, αλλά και άλλες πιο ιδιαίτερες και σύγχρονες που αγαπήθηκαν για τη μοναδικότητά τους. Επομένως, όσες νέες τάσεις κι αν έρθουν, εμείς θα θυμόμαστε αυτό- ο παλιός είναι αλλιώς και πολύ πιο κομψός!

Η τσάντα Birkin

Εμπνευσμένη από την socialite Jane Birkin και δημιουργημένη το 1984. Το BBC αποκάλυψε πως σχεδιάστηκε η συγκεκριμένη τσάντα. “Ήταν ένα ευτυχές ατύχημα, προέκυψε από μια ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στην Birkin και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Hermès, Jean-Louis Dumas, σε πτήση της Air France από το Παρίσι προς το Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’80“. Στην ουσία αυτό που του είπε η ίδια ήταν ότι θα ήθελε μία μεγαλύτερη τσάντα με τσέπες για να χωράει μέσα όλα της τα πράγματα. Έτσι κι έγινε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evgeniya Tarletskaya (@evgeniyatarletskaya)

Η τσάντα Chanel Quilted Flap

Τίποτα δεν «φωνάζει» πολυτέλεια όπως μια τσάντα Chanel. Τα ραμμένα μοτίβα στο πάνω μέρος έχουν αποτελέσει ουσιαστικό μέρος της ιστορίας της μάρκας από τότε που η Coco Chanel η ίδια τη σχεδίασε το 1955. Και από τότε την έχουμε δει σε χίλιες δυο διαφορετικές εκδοχές και σε κάθε ώμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamara Kalinic (@tamara)

Η τσάντα Mulberry Alexa

Να, και κάτι πιο σύγχρονο. Η τσάντα αυτή κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και ονομάστηκε έτσι λόγω του it girl- Alexa Chung. Η it bag της δεκαετίας!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexa Chung (@alexachung)

Η τσάντα Gucci Jackie

Η συγκεκριμένη ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Jackie Kennedy και αποτελεί ένα εμβληματικό αντικείμενο της Gucci εδώ και χρόνια. Ωστόσο για τη συλλογή A/W 20, ο οίκος την επαναλάνσαρε με μια… μικρή ανανέωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vintage Luxury Bazaar (@vintageluxury_bazaar)

Η τσάντα Balenciaga City

Οι Mary-Kate και Ashley Olsen φέρουν την πρωταρχική ευθύνη για τη δημοφιλία αυτής της τσάντας, ακόμα κι αν από μερικούς θεωρείται αμφιλεγόμενη. Ίσως αυτό να είναι που την κάνει και τόσο ξεχωριστή- το γεγονός ότι δεν μπορεί να κρατηθεί από όλες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Amber Nijboer (@irisamber)

Η τσάντα Dior Saddle

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1999, όταν ο John Galliano ήταν ακόμα στο τιμόνι του οίκου και η υψηλή αξία επαναπώλησης της αποτελεί απόδειξη ότι είναι ακόμα hot. Ρωτήστε τη Rihanna που την λατρεύει!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Handbag Bible (@y2kbags)

Η τσάντα Louis Vuitton Speedy

Η πρώτη τσάντα που δημιούργησε ποτέ η Louis Vuitton, η Speedy, ήταν επιτυχία από τη στιγμή της δημιουργίας της τη δεκαετία του 1930 και από τότε έχει φορεθεί από μερικές από τις πιο γοητευτικές γυναίκες όλων των εποχών- από την Audrey Hepburn μέχρι και την Carrie Bradshaw!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamara Kalinic (@tamara)

Η τσάντα Prada Nylon

Νεότερη αλλά κοντεύει να μπει στα κλασικά. Η Prada Nylon διαθέτει καλή τιμή για επώνυμη τσάντα, ανθεκτικό υλικό που δύσκολα θα καταστραφεί και μινιμαλιστικό σχέδιο που την κάνει ιδανική για κάθε στιλάτη γυναίκα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada)

Η τσάντα Bottega Veneta Jodie

Ο οίκος Bottega Veneta πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία ως ο οίκος με τις πιο hot τσάντες. Από την τσάντα Gyoza, μια τσάντα-χαρτοφύλακα έως την τσάντα Cassette, το design και η ποιότητα των συγκεκριμένων κομματιών, τις καθιστά είδος πολυτελείας και μία σίγουρη επένδυση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Η τσάντα Fendi Baguette

Από όλες τις τάσεις των ’90s που επέστρεψαν, είμαστε πολύ πιο χαρούμενες για τη Fendi Baguette! Αγαπημένη επιλογή της Carrie Bradshaw, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κρατιέται με πάθος. Μάλλον λοιπόν, είχε δίκιο πως δεν πρόκειται για μια απλή τσάντα. Είναι baguette!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fendi (@fendi)

Keywords
Τυχαία Θέματα