Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά την ελαφρόπετρα για απαλές φτέρνες;

08:31 11/2/2024 - Πηγή: InStyle
Οι ξηρές και σκασμένες φτέρνες αποτελούν ένα δύσκολο πρόβλημα που δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι και επώδυνο. Η ελαφρόπετρα είναι μία ιδανική μέθοδος αντιμετώπισης.

Ποια δεν θέλει απαλές και λείες φτέρνες; Ωστόσο, η καθημερινή ταλαιπωρία και η τριβή μπορούν να κάνουν το δέρμα σκληρό και τραχύ. Ευτυχώς, υπάρχει μια φυσική λύση που μπορεί να βοηθήσει: η ελαφρόπετρα.

Η ελαφρόπετρα είναι ένας τύπος ελαφριάς

πέτρας, με υψηλή ποσότητα πόρων και τραχιά υφή, που δημιουργείται όταν η λάβα και το νερό αναμειγνύονται. Είναι ένα προϊόν περιποίησης του σώματος λόγω των φυσικών ιδιοτήτων απολέπισης. Για την ακρίβεια, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τους κάλους από τα πόδια. Ωστόσο, πρέπει να τη χρησιμοποιείτε με προσοχή και σωστό τρόπο για να μην προκαλέσει ερεθισμούς ή άλλες επιπλοκές.

Πώς λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε σωστά την ελαφρόπετρα;Βήμα 1: Μουλιάζουμε τα χέρια και τα πόδια

Πριν ξεκινήσουμε τη χρήση της ελαφρόπετρας, βυθίζουμε τα χέρια και τα πόδια σε ζεστό νερό για περίπου πέντε έως δεκαπέντε λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τα σκληρά σημεία, προετοιμάζοντας το δέρμα για το επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Βρέχουμε την ελαφρόπετρα

Πριν από την απολέπιση, βρέχουμε καλά την ελαφρόπετρα. Είναι σημαντικό να είναι υγρή κατά τη χρήση της, καθώς η ξηρή χρήση μπορεί να είναι επώδυνη και αναποτελεσματική.

Βήμα 3: Απολέπιση με την ελαφρόπετρα

Χρησιμοποιώντας ελαφριά ή μέτρια πίεση, κάνουμε κυκλικές κινήσεις με την ελαφρόπετρα στις περιοχές με τον κάλο. Όμως δεν ασκούμε υπερβολική πίεση, αλλά την αυξάνουμε ανάλογα με την ευαισθησία της περιοχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MUJI Singapore (@mujisg)

Βήμα 4: Ξεπλένουμε το δέρμα

Αφού έχουμε ολοκληρώσει την απολέπιση, ξεπλένουμε το δέρμα με νερό για να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα της διαδικασίας.

Βήμα 5: Ενυδατώνουμε την περιοχή

Για το τελικό βήμα, ενυδατώνουμε το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα καλό ενυδατικό προϊόν. Αυτό θα διατηρήσει την υγρασία και την απαλότητα του δέρματος.

Βήμα 6: Καθαρίζουμε την ελαφρόπετρα

Αφού τελειώσουμε με τη χρήση της ελαφρόπετρας, την καθαρίζουμε με νερό και λίγο σαπούνι για να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε υπολείμματα δέρματος. Μπορούμε επίσης να βράσουμε την ελαφρόπετρα σε ζεστό νερό και να την αφήσουμε να στεγνώσει σε ένα καθαρό και ξηρό μέρος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dina دينا| Beauty| Skincare| Makeup (@dinadiscovers)

Keywords
Τυχαία Θέματα