Zaha Hadid: Εντυπωσιακός πύργος ύψους 210 μ. με εσωτερικές βεράντες με καταρράκτες

22:30 10/2/2024 - Πηγή: InStyle

Η μεγάλη κινεζική πόλη Xi’an αποκτά μια νέα προσθήκη, χάρη στη Zaha Hadid Architects. Ο πύργος Daxia Tower είναι ένας ουρανοξύστης ύψους 688 ποδιών (209,70 μ.), που συμβάλλει στην εδραίωση της αυξανόμενης φήμης της πόλης ως κόμβου τεχνολογίας.

Το εμπορικό κτίριο θα βρίσκεται στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Υψηλής Τεχνολογίας της πόλης και ξεχωρίζει για τις καταρρακτώδεις εσωτερικές βεράντες του.

Credit: www.zaha-hadid.com/architecture/daxia-tower/

Η απαλά καμπυλωτή σιλουέτα του

πύργου τονίζεται από στρώματα γυαλιού με σχέδια και αίθρια που επιτρέπουν στο φυσικό φως να διεισδύσει στο εσωτερικό. Η εταιρεία είναι γνωστή για τη χρήση της φύσης ως πηγή έμπνευσης, και ο πύργος Daxia δεν διαφέρει. Εδώ, οι εσωτερικές βεράντες, οι οποίες θα φυτευτούν με πλούσιο πράσινο, έχουν έμπνευση από τους καταρράκτες των βουνών.

Credit: www.zaha-hadid.com/architecture/daxia-tower/

O πύργος περιλαμβάνει 1,3 εκατ. τετρ. πόδια γραφείων, λιανικών χώρων και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Το κτίριο πρόκειται να γίνει η νέα καρδιά της περιοχής και, ως εκ τούτου, σύμβολο της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Σχεδιασμένοι με την ανάλυση δεδομένων και τη μοντελοποίηση συμπεριφοράς, οι εσωτερικοί χώροι του πύργου θα περιλαμβάνουν μελλοντικά αποδεκτούς, προσαρμόσιμους χώρους εργασίας που θα υποστηρίζονται από αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο για τη δημιουργία υγιεινού και ευχάριστου περιβάλλοντος που θα ενισχύσει την ατομική και συνολική ευημερία των εργαζομένων.

Credit: www.zaha-hadid.com/architecture/daxia-tower/

Ο σχεδιασμός στοχεύει σε χρυσή πιστοποίηση LEED, καθώς και σε βαθμολογία τριών αστέρων στο πρόγραμμα πράσινων κτιρίων της Κίνας. Αυτό θα επιτευχθεί με τη βελτιστοποίηση του φυσικού φωτός της ημέρας και του εξαερισμού χάρη στα μεγάλα αίθρια που θα επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα. Η ανταποκρινόμενη πρόσοψη του πύργου με ενσωματωμένους αισθητήρες θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά για να επιτρέπει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία διάφορων συστημάτων εντός του κτιρίου. Επιπλέον, η συλλογή βρόχινου νερού και τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης θα διασφαλίσουν τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης του κτιρίου.

Κατά την έναρξη της κατασκευής, θα δοθεί προτεραιότητα στη χρήση ανακυκλωμένων και τοπικά παραγόμενων υλικών από την πόλη Xi’an και τη γύρω επαρχία Shaanxi.

Keywords
Τυχαία Θέματα