Πλανήτης Άρης: Ο κόκκινος… σεφ κατέχει την υψηλή τέχνη της μαγειρικής – Πώς να κατακτήσετε τον εραστή της Αφροδίτης

18:26 28/9/2023 - Πηγή: InStyle

Παρά το γεγονός ότι ο πολύς κόσμος παραδοσιακά συνδέει τη μαγειρική με τη γυναίκα, είναι αξιοπερίεργο πως ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι και καλύτεροι σεφ στον κόσμο προέρχονται από το ανδρικό φύλο. Δηλαδή είναι εκπρόσωποι του Άρη, του κατά τεκμήριο πολεμοχαρούς, κόκκινου και δραστήριου πλανήτη που αντιπροσωπεύει το ανδρικό γένος στη Φύση.

Σύμφωνα λοιπόν με την αστρολόγο Julija Simas και τη σεφ Peta Santos που μαζί έγραψαν σχετικό βιβλίο και συνδυάζουν μαγειρική και αστρολογία, ο Άρης ο αρχαίος θεός του πολέμου συνδέεται ως φαίνεται άρρηκτα με την καθόλα υψηλή τέχνη της μαγειρικής. Εδώ ‘κολλάει’ και το… περίεργο γεγονός ότι οι άνδρες σεφ παραμένουν έως αυτή την ώρα κυρίαρχοι στον κόσμο των εστιατορίων. Επιπλέον ο πλανήτης αυτός αστρολογικά σχετίζεται ευθέως με το κόκκινο χρώμα, καθετί αιχμηρό και κοφτερό (βλέπε μαχαίρια), καθετί ζεστό και βέβαια οτιδήποτε πλούσιο σε σίδηρο, που είναι και το μέταλλο που κυβερνά.

Οι εννοιολογικοί συνειρμοί μάς παραπέμπουν περαιτέρω στο θάρρος, στη δύναμη και την αντοχή που λαμβάνει κανείς δια του φαγητού, στο αληθινό πάθος και τη λαχτάρα για μια γευστική απόλαυση και ακόμη στο… θυμό που αποκτά κάποιος και την ανυπομονησία που τον καταλαμβάνει όταν πραγματικά πεινάει!

Λογικά ο Άρης ως ‘κυβερνήτης’ του φαγητού και της μαγειρικής, ξεδιπλώνει καλύτερα τις αρετές του και τις φλογερές επιρροές του στο μαγείρεμα πάνω στη φωτιά και ιδιαίτερα τη στιγμή του μπάρμπεκιου, των κοψιδιών και της μεθυστικής τσίκνας. Το ψήσιμο και το καψάλισμα κρεάτων πάνω στη φωτιά δεν μπορεί παρά να αποτελεί το πεδίο δράσης αυτού του πλανήτη. Για να αποδώσετε λοιπόν μια επιτυχημένη γαστριμαργική σπονδή στον αρρενωπό εραστή της Αφροδίτης, καλέστε τους φίλους σας, ακονίστε καλά τα μαχαίρια σας, χρησιμοποιήστε σιδερένια σκεύη και διακοσμητικά κηροπήγια -αν θέλετε υποβλητική την ατμόσφαιρα- και τέλος, στρώστε πάνω σε τολμηρά και φωτεινά τραπεζομάντηλα. Κάπου εκεί δίπλα, μια γλάστρα με διαφορά κακτοειδή, ή ένα όμορφο βάζο με κόκκινα τριαντάφυλλα φαντάζουν η ιδανική πινελιά.

Για να έχετε μια πληρέστερη εικόνα για το προφίλ αυτού του ουράνιου, πλανητικού συνοδοιπόρου στο ηλιακό μας σύστημα, ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά του:

Κατ’ αρχάς την ημέρα κυβερνά το ζώδιο του Κριού, τη δε νύχτα του Σκορπιού. Το μέταλλό του όπως ήδη αναφέραμε είναι ο σίδηρος, το χρώμα του το κόκκινο, ο δε κύριος πολύτιμος λίθος του το κόκκινο κοράλλι.Από τα εδώδιμα, ως καλεσμένος ο κύριος Άρης θα απολάμβανε πολύ ευχαρίστως τα πικάντικα φαγητά με πιπεριά και τσίλι και τα κόκκινα ωμά κρέατα όλων των ειδών. Από τα ψάρια, ο ξιφίας και ο γαλέος -πρωτοξάδελφος του καρχαρία- δεν θα τον ‘χάλαγαν΄ καθόλου, είναι αλήθεια. Πιπέρι καγιέν, μουστάρδες, σκόρδο, κρεμμύδι και κάππαρη είναι σίγουρα μέσα στο κάδρο των γεύσεων και των εκλεκτών αρτυμάτων που τον συναρπάζουν.Για φρούτα, τιμήστε δεόντως τον ανανά, τα βατόμουρα και το φραγκόσυκο, ενώ μια σαλάτα από τσουκνίδα είναι συνάμα πρωτότυπη και άκρως ταιριαστή, όπως και όλες εκείνες με τα σκούρα φυλλώδη πράσινα.Στο τέλος αυτής της ξεχωριστής ευωχίας, τονωτικά ροφήματα όπως το τσάι και ο δυνατός καφές, είναι απλώς ταμάμ!Α! Μάλιστα καλά θα ήταν να παραθέσετε το εν λόγω γεύμα ημέρα Τρίτη, την οποία επίσης κυβερνά ο πλανήτης Άρης.

Καλή σας όρεξη λοιπόν…

Keywords
Τυχαία Θέματα