Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Ιωάννου

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε την Κυριακή η δημοσιογράφος, Όλγα Ιωάννου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλειά της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ:

“Γεννημένη στην Κέρκυρα το 1939, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησε να ασκεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα από νωρίς, πρώτα ως συντάκτρια και μετέπειτα ως αρχισυντάκτρια και διευθύντρια, αφήνοντας το δυναμικό προσωπικό της αποτύπωμα στα ιστορικά περιοδικά της εποχής (ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΝΘΕΟΝ, ΦΑΝΤΑΖΙΟ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ). Ολοκλήρωσε την πολυετή επιτυχημένη καριέρα της στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Το παιδί μου κι εγώ, Γάμος).

Παράλληλα είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση, ενώ υπήρξε και εκλεγμένο μέλος στα όργανα της ΕΣΠΗΤ.

Με στιβαρή προσωπικότητα, ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα, η Όλγα Ιωάννου υπήρξε πηγή έμπνευσης τόσο με το έργο της όσο και με το συναδελφικό ήθος και τον άψογο επαγγελματισμό της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συλλυπείται τους οικείους της και αποχαιρετά μία άξια συνάδελφο, βετεράνο της ελληνικής δημοσιογραφίας, την οποία και υπηρέτησε με αφοσίωση, ακεραιότητα και σεβασμό”.

Ήταν σύζυγος του ζωγράφου Γιώργου Ιωάννου με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τη Δήμητρα και τον Δημήτρη. Ήταν η πρώτη δημοσιογράφος του περιοδικού Τύπου που βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση το 2008. 

Η πολιτική κηδεία της θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στις 12:00. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνου να γίνει δωρεά του αντίστοιχου ποσού στην ψυχογηριατρική εταιρεία Ο ΝΕΣΤΩΡ.

Πάρις Καλημερίδης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Keywords
Τυχαία Θέματα