Ο Virgil Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής των Louis Vuitton και Off-White, έχασε τη μάχη για τη ζωή στα 41 του

Ο Virgil Abloh, ο ιδρυτής του Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, πέθανε σε ηλικία 41 ετών στις 28 Νοεμβρίου, από μια «σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου» σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του στο instagram.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, πάλεψε γενναία. Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά και από τη διάγνωσή του το 2019, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες. «Είμαστε συντετριμμένοι

που ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh, ενός σκληρά αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου», έγραφε η δήλωση. Άφησε πίσω τη σύζυγό του Shannon Abloh και δύο παιδιά, καθώς και τους γονείς και την αδερφή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh

Η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του δεν αμφιταλαντεύτηκαν ποτέ. Ο Virgil Abloh οδηγήθηκε από την αφοσίωσή στην τέχνη του και στην αποστολή του να ανοίγει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργεί μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο. Συχνά έλεγε, «ότι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου», πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές.

Ο Abloh ήταν ένας «ιδιοφυής σχεδιαστής, ένας οραματιστής, ήταν επίσης ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και μεγάλη σοφία», δήλωσε ο Bernard Arnault, πρόεδρος της LVMH στην οποία ανήκει ο Louis Vuitton.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LVMH (@lvmh)

Γεννήθηκε στα περίχωρα του Σικάγο από γονείς από την Γκάνα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison προτού συνεχίσει για να αποκτήσει μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Illinois. Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά για τη δουλειά του στον χώρο της μόδας όταν άρχισε να εργάζεται ως δημιουργικός διευθυντής του Kanye West (Ye). Ο Abloh κυκλοφόρησε την πρώτη του σειρά, Pyrex, το 2012 πριν να λανσάρει το streetwear brand, Off-White ένα χρόνο αργότερα.

Με έδρα το Μιλάνο, το Off-White έφερε την ιταλική παραγωγή υψηλής ποιότητας στο αμερικάνικο streetwear. Ο Abloh μπορεί να μην εφηύρε τα πολυτελή ρούχα του δρόμου, αλλά σίγουρα βοήθησε στη διάδοσή τους – τόσο μέσω των συλλογών του για το Off-White, όσο και μέσω ασυνήθιστων συνεργασιών όπως με τον Jimmy Choo. Το 2017, ξεκίνησε μια συνεργασία ορόσημο με τη Nike.

Virgil Abloh attends 2021 Costume Institute Benefit – In America: A Lexicon of Fashion at the Metropolitan Museum of Art/Photo by Sean Zanni/Patrick McMullan via Getty Images

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του Virgil Abloh, φίλου και συνεργάτη του brand. Το ταλέντο του ενέπνευσε όλους όσους συναντούσε. Μια όμορφη ψυχή που ήταν τόσο γενναιόδωρη με τη δημιουργική του ιδιοφυΐα. Η επιρροή και το όραμά του θα συνεχίσουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές. Θα μας λείψει πολύ και οι σκέψεις μας είναι με την αγαπημένη του οικογένεια» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το brand, Jimmy Choo.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimmy Choo (@jimmychoo)

Το Off-White ξεπέρασε γρήγορα τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Tον Μάρτιο του 2018, διαδέχθηκε τον Kim Jones ως καλλιτεχνικός διευθυντής ανδρικών ενδυμάτων στον Louis Vuitton, και έγινε ο πρώτος μαύρος σχεδιαστής που ανέλαβε τα δημιουργικά ηνία του οίκου. Το ντεμπούτο του ήταν μια συλλογή εμπνευσμένη από τη μουσική ταινία του 1939 “The Wizard of Oz”, και μια αναφορά στο αμερικανικό όνειρο.

Louis Vuitton SS19

Συντετριμμένη από τον θάνατό του και η Hailey Bieber, της οποίας είχε σχεδιάσει το νυφικό. «Ο Virgil άλλαξε εντελώς τον τρόπο που έβλεπα το street style και τη μόδα, ο τρόπος που έβλεπε τα πράγματα με ενέπνευσε βαθιά. Ποτέ δεν θα μπορέσω να εκφράσω πλήρως πόσο ευγνώμων είμαι που τον γνώρισα και δούλεψα μαζί του, από το περπάτημα στις πασαρέλες του μέχρι τον σχεδιασμό του νυφικού μου και όλες τις άλλες καταπληκτικές στιγμές στο ενδιάμεσο, ένιωσα ότι πάντα με ήθελε», έγραψε η Hailey.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα