Virgil Abloh: 5 πράγματα που αξίζει να μάθεις για τον Σχεδιαστή της Louis Vuitton, που πέθανε στα 41 του

Ο κόσμος της μόδας σήμερα θρηνεί γιατί έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής μόδας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Louis Vuitton, Virgil Abloh.

Ο ίδιος πέθανε χτες από καρκίνο, με τον οποίο πάλευε τα τελευταία χρόνια. Η είδηση επιβεβαιώθηκε μέσω instagram από το προφίλ του σχεδιαστή:

«Με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου Virgil Abloh,

αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου. Αφήνει πίσω την αγαπημένη του σύζυγο Shannon Abloh, τα παιδιά του Lowe Abloh και Grey Abloh, την αδελφή του Edwina Abloh, τους γονείς του Nee και Eunice Abloh, και πολλούς ακόμη συναδέλφους και φίλους.

Για πάνω από δύο χρόνια, ο Virgil έδινε μάχη με μία σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε να υπομείνει αυτήν τη μάχη ιδιωτικά από την ημέρα της διάγνωσής του το 2019, να κάνει πολλές δύσκολες θεραπείες, ενώ ταυτόχρονα είχε τον έλεγχο σημαντικών οργανισμών της μόδας, της τέχνης και του πολιτισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια, η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του παρέμειναν ακλόνητες. Ο Virgil έπαιρνε δύναμη να συνεχίσει από την αφοσίωση στις δημιουργίες και την αποστολή του να ανοίγει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργεί διόδους για ευρύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο. Συχνά έλεγε πως “Ό,τι κάνω είναι για τη 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου”, πιστεύοντας ακράδαντα στη δύναμη της τέχνης του να εμπνέεις τις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τη στήριξη, και ζητούμε ιδιωτικότητα στο θρήνο και την ωδή στη ζωή του Virgil.»

5 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για τον Virgil Abloh

#1. Αφού τελείωσε το σχολείο σπούδασε στο University of Wisconsin και μετά πήρε Master στην Αρχιτεκτονική στο Illinois Institute of Technology. Ο Virgil στη συνέχεια έμαθε όλα τα βασικά πράγματα για τον σχεδιασμό ρούχων από τη μητέρα του.

#2. Το 2003 ξεκίνησε να φτιάχνει δικά του t-shirts και να τα πουλάει online. Στη συνέχεια δημιούργησε μια κολεξιόν για την G.O.O.D Music του Kanye West, κάτι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του γνωστού ράπερ.

#3. Ο Kanye West προσέλαβε τον Virgil Abloh να σχεδιάσει τη δική του κολεξιόν και οι δυο τους έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Το 2009 ο Abloh και ο Kanye ξεκίνησαν πρακτική στον οίκο Fendi. Τότε ο πρώην CEΟ της Louis Vuitton, Michael Burke, παρατήρησε το ταλέντο του.

#4. Το 2012 ο Virgil φτιάχνει το δικό του brand με όνομα Pyrex Vision. To brand τον έκανε γνωστό στον χώρο της μόδας και ένα χρόνο μετά δημιούργησε το Off-White.

#5. To 2018 o Virgil παρουσίασε την πρώτη του κολεξιόν ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Louis Vuitton. Aυτή η στιγμή υπήρξε πολύ ιδιαίτερη για τον Virgil ο οποίος συνειδητοποίησε πως μέσα σε 15 χρόνια πορείας στη μόδα κατάφερε να γίνει Σχεδιαστής σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του κόσμου.

© Craig Barritt / Sean Zanni/ Patrick McMullan / Edward Berthelot / Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα:

Η Fashion Editor, Ελένη Βάγια, δοκιμάζει τη νέα τάση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (VIDEO)

H Rocky Barnes μας δείχνει τι να φορέσουμε από το πρωί ως το βράδυ- Τα looks που θα θέλεις να αντιγράψεις ΤΩΡΑ!

Τα σατέν φορέματα των Zara που θα φορέσουν όλες οι Ελληνίδες μέσα στις γιορτές

Keywords
Τυχαία Θέματα