Κορδέλα μαλλιών: Οι celebrities σας δείχνουν τον πιο στιλάτο τρόπο για να τη φορέσετε

Από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού μέχρι την τσάντα για το γυμναστήριο, η απλή, κλασική κορδέλα, που έκανε μόδα η Brigitte Bardot στα 60s, επιστρέφει δυναμικά στη ζωή μας.

Δεν υπάρχει άλλο αξεσουάρ για τα μαλλιά που έχει χρηστικότητα και ταυτόχρονα δίνει ξεχωριστό ύφος στην εμφάνισή μας, όπως η κορδέλα. Και όχι, σε αυτήν την κατηγορία δε συμπεριλαμβάνουμε το scrunchie. Κάνει τη δουλειά του καλά, αλλά δεν προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα. Η κορδέλα, από την άλλη πλευρά είναι το τέλειο αξεσουάρ. Εκτός από το να συγκρατεί τα μαλλιά μακριά από τα μάτια,

προσθέτει μία επιπλέον πινελιά στιλ σε οποιοδήποτε σύνολο. Βάλτε μια φαρδιά, ελαστική κορδέλα και δείτε μία “κακή μέρα μαλλιών” να αλλάζει άρδην σε ένα σούπερ σικ χτένισμα.

Η Τάση

Η διακοσμητική κορδέλα στα μαλλιά ως concept υπάρχει τουλάχιστον από το 700 π.Χ., όταν οι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν στεφάνια μαλλιών. Ωστόσο, έκαναν θραύση το 1963, χάρη στη Brigitte Bardot και στην ταινία του Jean-Luc Godard, “Contempt”, όπου φορούσε μία φαρδιά, μαύρη κορδέλα. Το αξεσουάρ σε συνδυασμό με το έντονο cat eye και τα ανέμελα ξανθά μαλλιά είναι μία από τις πιο εμβληματικές και διαχρονικές εικόνες μόδας που παραπέμπουν στο φυσικό στιλ, το οποίο δε χρειάζεται πολλά για να κλέψει την παράσταση.

Εξήντα χρόνια μετά, η Sydney Sweeney φόρεσε αυτό το αξεσουάρ μαλλιών στο δείπνο της Miu Miu, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, σε συνδυασμό με ένα μαύρο φόρεμα από παγιέτες και λευκό γιακά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Γιατί μας αρέσει αυτό το στιλ

Γιατί δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά. Σε μερικά δευτερόλεπτα έχουμε δημιουργήσει ένα σούπερ πρακτικό και στιλάτο look. Άλλωστε, η κορδέλα αποτελεί την τέλεια πρόταση για τις bad hair days, όταν τα μαλλιά δεν “στρώνουν” με τίποτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lexxola (@lexxola)

Και το καλύτερο; Ταιριάζει σε κάθε μήκος μαλλιών. Από την κοντή, pixie κουπ μέχρι τα καρέ και τα μακριά μαλλιά. Tip: Κρεπάρετε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού και στις άκρες, για να δώσετε όγκο. Στη συνέχεια, ένα texturizing spray θα αναδείξει την υφή τoυς. Βάλτε την κορδέλα ακριβώς πάνω από τα αυτιά, επιτρέποντας σε μερικές τούφες να πέφτουν ανέμελα εμπρός. Έτοιμες!

Keywords
Τυχαία Θέματα