Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μέσα στο σπίτι

17:55 19/3/2021 - Πηγή: InStyle

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, που είμαστε τις περισσότερες ώρες μέσα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι το δέρμα μας προστατεύεται. Φυσικά δεν είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλές από τις συνηθισμένες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως ηλιακή ακτινοβολία και ρύπανση, ωστόσο υπάρχουν άλλες επιπτώσεις στο δέρμα μας, κυρίως από την ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα συστήματα θέρμανσης και τους εσωτερικούς ρύπους, ειδικά από την χρήση της κουζίνας. Την μεγαλύτερη βέβαια επίδραση πάνω μας έχει το στρες λόγω του αισθήματος περιορισμού.

Σωστός

καθαρισμός

Μέσα στο σπίτι, το δέρμα αντιμετωπίζει εσωτερικούς ρύπους, ειδικά όταν μαγειρεύουμε συχνά. Ο χρόνος που περνάμε στην κουζίνα το εκθέτει σε πτητικά σωματίδια που οξειδώνουν τον ιστό και αυξάνουν το επίπεδο φλεγμονής της επιδερμίδας. Ο εντατικός καθαρισμός λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας, με σκοπό να εξαλειφθούν πλήρως όλα αυτά τα σωματίδια αλλά και οι υπόλοιποι βλαβεροί ρύποι.

Πηγή: totalbeauty.com

Όχι στο στρες

Το άγχος προκαλεί πτώση των κερατινοκυττάρων του δέρματος μειώνοντας έτσι την ανανέωσή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές φθορές στο αμυντικό σύστημα του. Με λίγα λόγια προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε. Δεν θέλετε επιπλέον ρυτίδες!

Αέρα!

Η έλλειψη καθαρού αέρα σημαίνει ότι το δέρμα δυσκολεύεται να μείνει οξυγονωμένο και φωτεινό. Ειδικά όταν η μικροκυκλοφορία επιβραδύνεται λόγω της έλλειψης της σωματικής άσκησης, η οποία συνήθως διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Τα κύτταρα στερούνται θρεπτικών ουσιών και η λειτουργία τους επιβραδύνεται.

Καθώς περνούν οι μέρες το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο θαμπό, πιο εύθραυστο. Όσο για την θέρμανση του σπιτιού, αν και απαραίτητη, συνήθως είναι υψηλή μέχρι να μπουν οι ζεστές μέρες της Άνοιξης, κάτι το οποίο ενισχύει την αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα