Άναυδοι οι θαυμαστές της Miley Cyrus – Το “Flowers” απάντηση στον Bruno Mars;

21:30 21/2/2024 - Πηγή: InStyle

Η Miley Cyrus έβαλε φωτιά στη σκηνή των Grammys όταν ερμήνευσε τη μεγάλη της επιτυχία Flowers, για το οποίο κέρδισε και το πρώτο Grammy της καριέρας της.

Το τραγούδι χωρισμού, που γράφηκε από τη Cyrus και τους συνεργάτες της Gregory Hein και Michael Pollack, πιστεύεται ευρέως ότι είναι εμπνευσμένο από τον χωρισμό και το επακόλουθο διαζύγιό της από τον πρώην σύζυγό της, Liam Hemsworth.

Ωστόσο,

τώρα οι θαυμαστές της έμειναν άναυδοι όταν ένας χρήστης Instagram επισήμανε αυτό που κανείς τους δεν φανταζόταν! Ότι το Flowers είναι μια στιχουργική απάντηση στη θρυλική μπαλάντα του Bruno Mars, When I Was Your Man, που κυκλοφόρησε 12 χρόνια νωρίτερα, το 2012.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miley Cyrus (@mileycyrus)

Ο χρήστης του Instagram τόνισε την εντυπωσιακή στιχουργική ομοιότητα του τραγουδιού της Miley με την επιτυχία του Bruno Mars, When I Was Your Man. Ειδικά το ρεφρέν φαίνεται να παραφράζει τον Mars, ο οποίος θρηνεί για την προφανή αποτυχία του να αγοράσει λουλούδια στην πρώην αγαπημένη του, να της κρατήσει το χέρι δημοσίως ή ακόμη και να χορέψει μαζί της.

Αντίθετα, η Cyrus απηχεί παρόμοια συναισθήματα, αν και από τη σκοπιά μιας δυναμικής γυναίκας που μπορεί να “αγοράσει τα δικά της λουλούδια” και να “κρατήσει το δικό της χέρι”.

I can buy myself flowers
Write my name in the sand
Talk to myself for hours
Say things you don’t understand
I can take myself dancing
And I can hold my own hand
Yeah, I can love me better than you can
Can love me better
I can love me better, baby

Miley Cyrus Grammy performance pic.twitter.com/DbGRdVN2Xg

— Sammy Hsieh (@sammyhsieh) February 18, 2024

Ο χρήστης του Instagram Jarred Jermaine επέστησε επίσης την προσοχή στη δομή του τραγουδιού, τονίζοντας την ενορχήστρωση με έγχορδα και την εντυπωσιακή ομοιότητά του με το κλασικό ντίσκο I Will Survive της Gloria Gaynor το 1978 και το πιο σύγχρονο single After Like του 2023, του νοτιοκορεατικού girl group Ive.

Οι συγκρίσεις του Jermaine επεκτείνονται και στην ίδια τη Cyrus, της οποίας η πυκνή ομιλία, χαρακτηριστική του Τενεσί, είναι αναπάντεχα συνδεδεμένη με το ρομποτικό twang ενός Battle Droid από το blockbuster του George Lucas, “Star Wars Episode I: The Phantom Menace”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη jarred jermaine (@itsjmaine)

Σχολιάζοντας την ανάρτηση, ένας ακόλουθος έγραψε: “Δηλαδή αυτοί οι άλλοι καλλιτέχνες παίρνουν μερική πίστωση για το grammy της;” Ενώ ένας δεύτερος διατύπωσε τη θεωρία: “Ουσιαστικά πήρε δείγμα από αυτό το τραγούδι επειδή το τραγούδι της Miley είναι ειδικά ένα diss track προς τον πρώην σύζυγό της Liam Hemsworth, όπου προφανώς το τραγούδι του Mars ήταν το “δικό τους” τραγούδι ρομαντικά”.

Ένας τρίτος αστειεύτηκε: “Αντέγραψε 2 τραγούδια, απάντησε σε ένα τραγούδι 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, μιμήθηκε ένα B-1 Battle Droid και νόμιζε ότι θα μπορούσε να τη γλιτώσει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα