Timothée Chalamet και Haider Ackermann υποστηρίζουν τις γυναίκες του Αφγανιστάν με την δημιουργία ενός hoodie

Από τότε που έγινε γνωστός με την υποψήφια για Oscar ερμηνεία του στο «Call Me By Your Name» και μετά από την μεγάλη επιτυχία του «Dune», ο πάντα fashion forward, Timothée Chalamet δεν εντυπωσιάζει μόνο με την ερμηνεία του στη μεγάλη οθόνη, αλλά και με τις εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί. Ένας σχεδιαστής του οποίου δημιουργίες φορά συχνά είναι ο Haider Ackermann.

Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timothée Chalamet (@tchalamet)

Πλέον πέρα από την επαγγελματική τους σχέση έχει αναπτυχθεί μια βαθιά φιλία και οι δυο τους ανακοίνωσαν μέσω του Instagram ότι λανσάρουν ένα hoodie που σχεδίασαν μαζί για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών στο Αφγανιστάν, τα οποία έχουν μειωθεί δραματικά ως αποτέλεσμα της επιστροφής των Ταλιμπάν στην εξουσία τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Afghanistan Libre (@afghanistanlibre)

«Εδώ και μερικά χρόνια ο Haider και εγώ θέλουμε να φτιάξουμε κάτι», έγραψε ο ηθοποιός στην ανάρτησή του. «Τον Αύγουστο, τρομοκρατηθήκαμε όταν μάθαμε για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν και αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε ένα hoodie όπου το 100% των εσόδων θα πάει στο @afganistanlibre: μια οργάνωση αρωγής, που αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών. Καθώς αυτές οι φρικαλεότητες συνεχίζουν να εξαπλώνονται, θα πρέπει να ενισχύσουμε τις φωνές αυτών των σιωπηλών στρατιωτών». Και οι δύο υπέγραψαν τις αντίστοιχες αναρτήσεις τους γράφοντας: «Ειρήνη και αγάπη».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HAIDER ACKERMANN (@h.a)

Το hoodie που διανέμεται κάτω από τα συνδυασμένα αρχικά των Chamalet και Ackermann, «HATC», αποτυπώνει το πρόσωπο μιας νεαρής Αφγανής γυναίκας που αναδύεται από ένα μπλε μοτίβο χρωμάτων, με τις φράσεις «silent soldier» και «HA+TC a common thread» κεντημένες στο στήθος. Το λογότυπο της Afghanistan Libre – της γαλλικής ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 1996 από την συγγραφέα Chékéba Hachemi και το οποίο υποστηρίζεται με το hoodie – είναι τυπωμένο στο μανίκι.

Σίγουρα χρειαζόμαστε κι’ άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα