Nelson Mandela: Πέθανε η εγγονή του στα 43 της έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο

14:01 26/9/2023 - Πηγή: InStyle

Η εγγονή του θρυλικού Nelson Mandela, Zoleka Mandela, πέθανε σε ηλικία 43 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της σήμερα.

Η συγγραφέας και εγγονή του ήρωα της Νοτίου Αφρικής στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ εισήχθη στο νοσοκομείο τη Δευτέρα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης θεραπείας της, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στον προσωπικό λογαριασμό της Zoleka Mandela.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση
στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoleka Zobuhle Mandela (@zolekamandela)

“Η Zoleka απεβίωσε περιτριγυρισμένη από φίλους και οικογένεια“, δήλωσε ο Zwelabo Mandela και ευχαρίστησε την ιατρική ομάδα που τη φρόντισε.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν μεταξύ άλλων: “Εισήχθη για μεταστατικό καρκίνο στο ισχίο, στο ήπαρ, στο συκώτι, στον πνεύμονα, στη λεκάνη, στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Οι πρόσφατες εξετάσεις αποκάλυψαν ραγδαία επιδείνωσης της νόσου, συμπεριλαμβανομένης της ίνωσης στους πνεύμονες.”

Ήταν το παιδί της μικρότερης κόρης του Mandela, Zindzi Mandela, και του πρώτου συζύγου της, Zwelibanzi Hlongwane.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nelson Mandela Foundation (@nelsonmandelafoundationsa)

“Θρηνούμε την απώλεια ενός αγαπημένου εγγονιού της μαμάς Winnie και του Madiba” έγραψε στα social media το Ίδρυμα Nelson Mandela, χρησιμοποιώντας το όνομα με το οποίο ήταν αγαπητός ο Νομπελίστας Ειρήνης.

“Το έργο της για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου και η ακλόνητη δέσμευσή της για την άρση του στίγματος που περιβάλλει την ασθένεια θα συνεχίσει να μας εμπνέει όλους.”

Keywords
Τυχαία Θέματα