David McCallum: Πέθανε στα 90 του ο σταρ του NCIS

12:32 26/9/2023 - Πηγή: InStyle

O David McCallum, γνωστός από τον ρόλο του Dr. Donald “Ducky” Mallard στο NCIS πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Ο ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το CBS.

Actor David McCallum, who became a teen heartthrob in the hit

series "The Man from U.N.C.L.E." in the 1960s and was the eccentric medical examiner in the popular "NCIS" 40 years later, has died. https://t.co/wbzAsVjEGc

CBS News (@CBSNews) September 26, 2023

“Ήταν ο πιο ευγενικός, cool, υπομονετικός και αγαπητός πατέρας. Έβαζε πάντα την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του. Ανυπομονούσε για κάθε ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα εγγόνια του και είχε έναν μοναδικό δεσμό με το καθένα από αυτά“, μοιράστηκε ο γιος του Peter McCallum σε δήλωση εκ μέρους της οικογένειας που έδωσε στη δημοσιότητα το CBS. “Με τον μικρότερο εγγονό του, τον Whit, 9 ετών, τον έβρισκε κανείς συχνά στη γωνία ενός δωματίου σε οικογενειακά πάρτι να κάνουν βαθιές φιλοσοφικές συζητήσεις.”

Όπως προσθέτει στη δήλωσή του: “Ήταν ένας πραγματικός αναγεννησιακός άνθρωπος – τον γοήτευαν η επιστήμη και ο πολιτισμός και μετέτρεπε αυτά τα πάθη σε γνώση. Για παράδειγμα, ήταν ικανός να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα και (αν χρειαζόταν) θα μπορούσε πραγματικά να κάνει μια αυτοψία, με βάση τις μελέτες που έκανε επί δεκαετίες για τον ρόλο του στο NCIS.”

Watch David McCallum in his most iconic roles – as The Man from U.N.C.L.E star dies aged 90.

Read more: https://t.co/jVkm6h3ZuQ pic.twitter.com/1EZr6Lc1Aq

Sky News (@SkyNews) September 26, 2023

“Αφού επέστρεψα από το νοσοκομείο στο διαμέρισμά τους, ρώτησα τη μητέρα μου αν ήταν καλά πριν κοιμηθεί. Η απάντησή της ήταν: Ναι. Αλλά εύχομαι να είχαμε την ευκαιρία να γεράσουμε μαζί. Εκείνη είναι 79 ετών και ο μπαμπάς μόλις έκλεισε τα 90. Η ειλικρίνεια αυτού του συναισθήματος δείχνει πόσο ζωντανή ήταν η όμορφη σχέση τους και η καθημερινότητά τους και ότι κατά κάποιο τρόπο, ακόμη και στα 90 του, ο μπαμπάς δεν γέρασε ποτέ.”

Οι εκτελεστικοί παραγωγοί του NCIS Steven D. Binder και David North μοιράστηκαν επίσης τις αναμνήσεις τους από τη συνεργασία τους με τον McCallum. “Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ο David McCallum έγινε αγαπητός στο κοινό σε όλο τον κόσμο παίζοντας τον σοφό, ιδιόρρυθμο και μερικές φορές αινιγματικό Dr. Donald ‘Ducky’ Mallard“, ανέφεραν σε δήλωσή τους. “Αλλά όσο κι αν οι θαυμαστές του μπορεί να τον αγαπούσαν, εκείνοι που δούλεψαν πλάι-πλάι με τον David τον αγαπούσαν πολύ περισσότερο. Ήταν λόγιος και κύριος, πάντα ευγενικός, άψογος επαγγελματίας και ποτέ δεν παρέλειπε να κάνει ένα αστείο.”

We are deeply saddened by the passing of David McCallum and privileged that CBS was his home for so many years. David was a gifted actor and author, and beloved by many around the world. He led an incredible life, and his legacy will forever live on through his family and the… pic.twitter.com/1UgOz7pQ8g

— The NCISverse (@ncisverse) September 25, 2023

Πρόσθεσαν: “Από την πρώτη μέρα, ήταν τιμή μας να δουλεύουμε μαζί του και ποτέ δεν μας απογοήτευσε. Ήταν, πολύ απλά, ένας θρύλος. Ήταν επίσης οικογένεια και θα μας λείψει βαθιά.”

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός έγινε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά αστέρια τη δεκαετία του 1960 όταν πρωταγωνίστησε ως ο μυστηριώδης Ρώσος πράκτορας Illya Kuryakin στο The Man from U.N.C.L.E. Η σειρά τελείωσε το 1968, αλλά όχι πριν λάβει αρκετές υποψηφιότητες για Emmy και Χρυσή Σφαίρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα