Martin Duffy: Πέθανε ο κιμπορντίστας των Charlatans και Primal Scream

Πέθανε στα 55 του ο Martin Duffy, πασίγνωστος για τη δουλειά του στα θρυλικά συγκροτήματα της ανεξάρτητης ροκ, The Charlatans και Primal Scream.

Ο ταλαντούχος μουσικός διαδραμάτισε βασικό ρόλο και στις δύο μπάντες, συμμετέχοντας στα δύο πρώτα άλμπουμ των Primal Scream πριν ενταχθεί στους The Charlatans το 1996 μετά τον θάνατο του κιμπορντίστα Rob Collins.

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Duffy

σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, ο τραγουδιστής των The Charlatans, Tim Burgess, επαίνεσε την “όμορφη ψυχή” του και απέδωσε τα εύσημα στον μουσικό για την επιτυχία του συγκροτήματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Burgess (@timburgessofficial)

Όπως έγραψε: “Άλλη μια τραγική απώλεια μιας όμορφης ψυχής. Ο Martin Duffy ήρθε για να σώσει τους The Charlatans όταν χάσαμε τον Rob – έπαιξε μαζί μας στο Knebworth και ήταν πραγματικός φίλος. Έκανε περιοδεία μαζί μου όταν έκανα σόλο επίσης, ήταν απόλαυση να περνάς χρόνο μαζί του. Ααφαλή ταξίδια Duffy”

Ο γεννημένος στο Μπίρμιγχαμ μουσικός μπήκε στο συγκρότημα της ανεξάρτητης ροκ, Felt, το 1985 όταν ήταν 16 ετών αφού ο frontman Lawrence ανήρτησε αγγελία σε δισκάδικο της Virgin. Στην αγγελία, στην οποία το συγκρότημα αναζητούσε κιθαρίστα, αναφερόταν “θέλεις να γίνεις αστέρας του Rock ‘N’ Roll;”. Κάποιος πρότεινε τον Duffy. Στη συνέχεια έγινε μέλος των Primal Scream, αρχικά παίζοντας στα πρώτα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος, προτού γίνει πλήρες μέλος.

pic.twitter.com/2sN6stJOwL

Tim Burgess (@Tim_Burgess) December 20, 2022

Όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο το ιδρυτικό μέλος των Charlatans, Rob Collins, ο Duffy μπήκε στο συγκρότημα την τελευταία στιγμή, όταν έπαιζαν για τους Oasis στο Knebworth. Έπαιξε μουσική και στο άλμπουμ τους το 1997 “Tellin’ Stories”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Burgess (@timburgessofficial)

Η οικογένεια του μουσικού και οι Primal Scream δεν έχουν σχολιάσει ακόμη για τον θάνατό του, ενώ οι θαυμαστές του αφήνουν τα μηνύματά τους στην ανάρτηση του Tim.

Keywords
Τυχαία Θέματα