Maria Crazia Chiuri – She Dit It Again! H θηλυκότητα, στο επίκεντρο της συλλογής Υψηλής Ραπτικής Dior ΑW2023/24

13:06 4/7/2023 - Πηγή: InStyle

Η συλλογή Υψηλής Ραπτικής για τον Dior ΑW2023-24 της Maria Crazia Chiuri άντλησε τη δύναμή της από το παρελθόν και χαιρέτισε τη διαχρονικότητα.

Η είσοδος του χώρου όπου έγινε το ντεφιλέ στο Μουσείο

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια παρουσίασε στο Μουσείο Ροντέν, σε φόντο από ένα εντυπωσιακό mural που επιμελήθηκε η εξαιρετική εικαστικός Marta Roberti, ένα μοναδικό show του οποίου τα μοντέλα περπάτησαν στο catwalk σαν αρχαιοελληνικές θεές.

Η προετοιμασία των σκηνικών από το εργαστήριο Chanakya στο Mumbai στην Ινδία. Images
shot for Christian Dior Couture.Η προετοιμασία των σκηνικών από το εργαστήριο Chanakya στο Mumbai στην Ινδία. Images shot for Christian Dior Couture. Ο χώρος που έγινε το show Υψηλής Ραπτικής

Οι δημιουργίες υπογράμμισαν τα αριστουργηματικά στοιχεία που μπορούν να περιγραφούν ως αρχετυπικά. Όλες οι λεπτομέρειες των ρούχων, οι πιέτες καθώς και τα ιδιαίτερα υλικά έκαναν τα ρούχα να μοιάζουν με γλυπτά, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι πλέξεις.

Η πρόσκληση

Έτσι το ντεφιλέ έγινε ένα σύγχρονο τελετουργικό, απεικονίζοντας τη δύναμη αλλά και την εύθραυστη πλευρά της της θηλυκότητας, που υποστηρίζει και συντηρεί την κοινωνία μας. Ανακαλώντας το παρελθόν, μας οδηγησε σε ένα όραμα για το μέλλον προικισμένο με ευαισθησία και ουσιαστική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Catch the #DiorCouture Autumn-Winter 2023-2024 show by Maria Grazia Chiuri, taking place at the Musée Rodin in Paris. https://t.co/blELlFIw1c

Dior (@Dior) July 3, 2023

Μια κρεπ κάπα με μακριά, ντραπέ μανίκια δίνει τον κλασικό τόνο, οι μαζεμένες κοτσίδες των μαλλιών των μοντέλων… ανατρέχουν στο παρελθόν. Λεπτά και διακριτικά, τα στολίδια από μαργαριτάρια ή χρυσά σκουλαρίκια προσθέτουν μια ήσυχη κομψότητα…

Τα μαργαριτάρια, ιριδίζοντα μπλεγμένα με ασημένιες κλωστές, τονίζουν πολυάριθμα σύνολα, συμβολίζοντας την αγνότητα. Τα σχήματα του χιτώνα και οι κλασικές ζώνες συμπληρώνουν τις νοσταλγικές σιλουέτες, σε χαλαρές αναλογίες και διακριτική γοητεία.

Contemporary and classical.
As the debut look on the #DiorCouture Autumn-Winter 2023-2024 runway, a double-face white cape and dress capture Maria Grazia Chiuri's creative desire to re-see the familiarity of Greco-Roman myths and goddesses through a fresh and modern lens.

Dior (@Dior) July 3, 2023

Η συγκρατημένη κομψότητα και τα αναγεννησιακά μανίκια (υπογραφή τής Chiuri από την Valentino εποχή της) γεφυρώνουν το παρελθόν και το παρόν. Και ανάμεσα στους κλασικούς συλλογισμούς, μια λευκή ποδιά-πουκάμισο, σπάει την αιθέρια συνέχεια, παρουσιάζοντας ένα μείγμα μόδας.

Τα μοντέλα συνέθεσαν μια ιερατική ακολουθία σαν στα βήματα όλων των θεοτήτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον κόσμο. Κάθετη σιλουέτα, φλατ παπούτσια. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι λευκό, μπεζ, ασημί και απαλό χρυσό. Με κάθε νέα ματιά, η Maria Crazia Chiuri διαιωνίζει τη λατρεία της θεάς και ερμηνεύει εκ νέου τα ιδρυτικά εμβλήματα της Αρχαιότητας.

Πολλές οι κυρίες που παρευρέθηκαν στο show. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές.

Η Chiara Ferragni παρευρέθηκε στο ντεφιλέ του Christian Dior Haute Couture Fall/Winter 2023/2024, στην εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, στις 3 Ιουλίου 2023. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian Dior. Η Natalie Portman παρευρέθηκε στο ντεφιλέ του Christian Dior Haute Couture Fall/Winter 2023/2024, στην εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, στις 3 Ιουλίου 2023. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian Dior.Η Nadia Tereszkiewicz. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian DiorΗ Araya Alberta Hargate. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian Dior)Η Olympia de Grece. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian Dior)Η Rosamund Pike. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian DiorΗ Margo Hayes. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian DiorΗ Camille Cottin. Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian Dior

Keywords
Τυχαία Θέματα