Idris Elba: Ξεκαθαρίζει γιατί δεν αυτοχαρακτηρίζεται πλέον ως “μαύρος ηθοποιός”

23:27 12/2/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Idris Elba αναφέρθηκε στον ρατσισμό και πόσο τον επηρέασε η ταμπέλα του «μαύρου ηθοποιού». Μιλώντας στο Esquire δήλωσε ότι αυτό που πρέπει να πετύχει η κοινωνία, είναι να σταματήσει να ξεχωρίζει τους ανθρώπους με βάση τις διαφορές τους. Παράλληλα τόνισε ότι ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει στο Χόλιγουντ.

Μεταξύ άλλων ο διάσημος ηθοποιός είπε ότι εδώ και χρόνια έχει σταματήσει να συστήνει τον εαυτό του ως έναν «μαύρο ηθοποιό», αφού κατάλαβε πως αυτό από μόνο του τον «κλείνει σε ένα κουτί».

«Σταμάτησα

να περιγράφω τον εαυτό μου ως μαύρο ηθοποιό όταν συνειδητοποίησα ότι με έβαζε σε ένα κουτί. Αν περνούσαμε τον μισό χρόνο χωρίς να μιλάμε για τις διαφορές αλλά για τις ομοιότητες μεταξύ μας, ολόκληρος ο πλανήτης θα είχε μια αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον. Ως άνθρωποι, έχουμε εμμονή με τη φυλή. Και αυτή η εμμονή μπορεί πραγματικά να εμποδίσει τις φιλοδοξίες των ανθρώπων, να εμποδίσει την ανάπτυξη των ανθρώπων».

Idris Elba clarifies why he no longer labels himself a ‘Black actor’ https://t.co/7BGhyPBgOC via @DailyMailCeleb

Cynthia (@cynthiamt123) February 12, 2023

Αναφερόμενος στον ρατσισμό επισήμανε ότι «πρέπει να είναι θέμα συζήτησης, σίγουρα. Ο ρατσισμός είναι πολύ αληθινός. Αλλά από τη δική μου οπτική γωνία, είναι τόσο ισχυρός όσο του επιτρέπεις. Πρέπει να μεγαλώσουμε επιτέλους. Το δέρμα μας δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό: Είναι απλώς δέρμα».

Ο Idris Elba είπε χαρακτηριστικά ότι δεν επέλεξε να ασχοληθεί με την υποκριτική, για να εκπροσωπήσει τη φυλή του, όπως λένε πολλοί, αλλά επειδή «νόμιζε ότι αυτό είναι ένα υπέροχο επάγγελμα και θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά».

«Καθώς ανεβαίνεις, σε ρωτάνε πώς είναι να είσαι ο πρώτος μαύρος που κάνει αυτό ή εκείνο», πρόσθεσε ο Idris Elba. «Λοιπόν, είναι το ίδιο όπως θα ήταν αν ήμουν λευκός. Είναι η πρώτη φορά για μένα. Δεν θέλω να είμαι ο πρώτος μαύρος. Θέλω να είμαι ο πρώτος Idris».

Keywords
Τυχαία Θέματα