Dior Lady Art: Ένα πρότζεκτ-ωδή στη διαχρονικότητα της iconic τσάντας

14:28 26/1/2024 - Πηγή: InStyle

Ένα διαχρονικό icon, η Lady Dior δεν έχει ποτέ σταματήσει να εξελίσσεται μέσα στο χρόνο. Στο σημείο σύγκλισης του μοντερνισμού και της κομψότητας, ενσωματώνει την πεμπτουσία του στιλ Dior, με τις αρχιτεκτονικές γραμμές της και το διαχρονικό σχήμα της.

Για το project Dior Lady Art, ο οίκος προσκάλεσε

εικαστικούς απ’ όλο τον κόσμο να παίξουν το παιχνίδι της μεταμόρφωσης. Τους κάλεσε να μετατρέψουν το αντικείμενο του πόθου σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Αυτές οι πολυεκφραστικές προσωπικότητες, μοιράστηκαν ένα κοινό στόχο: να αναδείξουν την κληρονομιά και τις βασικές αρχές αυτού του γοητευτικού συμβόλου, υπό το πρίσμα του δικού τους, μοναδικού σύμπαντος.

Για την όγδοη έκδοση –ο τυχερός αριθμός του Christian Dior– οι δημιουργοί Mircea Cantor, Gilbert and George, Jeffrey Gibson, Ha Chong-Hyun, Lee Kun-Yong, Mariko Mori, Ludovic Nkoth, Hilary Pecis, Mickalene Thomas, Xu Zhen, Michaela Yearwood-Dan και Zadie Xa, από Αγγλία, Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ, ανέλαβαν την επανερμηνεία του iconic αυτού αξεσουάρ. Η Lady Dior μετατράπηκε σε ένα μοναδικό δημιούργημα, ένα έμβλημα εφευρετικότητας και ποίησης.

Στη συνάντηση του Dior με τους πολιτισμούς του κόσμου, αυτή η υπέροχη carte blanche, αναδεικνύει τις δεξιοτεχνικές τεχνικές και την καλλιτεχνική ματιά.

Κάθε λεπτομέρεια, μελετημένη με άπειρη σχολαστικότητα, μετουσιώνει το όνειρο με την πραγματικότητα μέσα από το ενιαίο πρίσμα της φαντασίας. Αλλά και του εξαιρετικού savoir-faire, ξεπερνώντας τα όρια της αρτιότητας. Μία ωδή στο πάθος και την ομορφιά των συναισθημάτων.

Zadie Xa. Credit: Marion BerrinXu Zhen. Credit: Li KaiGilbert και George. Credit: Marion BerrinΗ ματιά στην iconic bag του Jeffrey Gibson.Credit: Diego VourakisJeffrey Gibson. Credit: Diego VourakisLudovic Nkoth. Credit: Marion Berrin

Keywords
Τυχαία Θέματα