Colin Firth: Σε δημοπρασία πουλήθηκε στα 23.000 ευρώ το θρυλικό λευκό πουκάμισο που φορούσε στο «Περηφάνια και Προκατάληψη»

22:40 6/3/2024 - Πηγή: InStyle

Το “θρυλικό” λευκό πουκάμισο που εδραίωσε τη φήμη του Colin Firth, ως καρδιοκατακτητή στην οθόνη στο «Pride and Prejudice» απέφερε χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία. Συγκεκριμένα, το λευκό λινό πουκάμισο, πουλήθηκε για 20.000 λίρες (23.386 ευρώ).

Ο διάσημος ηθοποιός υποδύθηκε τον κύριο Ντάρσι, ήρωα της Τζέιν Όστεν, στη μεταφορά του βιβλίου της διάσημης συγγραφέως στο BBC, το 1995. Οι θεατές γοητεύτηκαν ιδιαίτερα από το εμβληματικό πλάνο στο τέταρτο

επεισόδιο της σειράς, στο οποίο ο Colin Firth βγαίνει βρεγμένος μετά από μία βουτιά σε λίμνη και στη συνέχεια πέφτει πάνω στην Ελίζαμπεθ Μπένετ, την οποία υποδύεται η Jennifer Ehle.

Credit: Kelly Taylor Auctions

Ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν σημαντικός για τον Colin Firth καθώς ακολούθησε μία σειρά από μεγάλες συνεργασίες στον κινηματογράφο, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ταινίας «Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» το 2001.

Το λευκό λινό ένδυμα βγήκε στο σφυρί στο Λονδίνο την Τρίτη, από την Cosprop, έναν οίκος θεατρικών κοστουμιών που ιδρύθηκε το 1965 από τον βραβευμένο με Όσκαρ και Bafta σχεδιαστή John Bright, και την Kerry Taylor Auctions. Το πουκάμισο ήταν ανάμεσα στα 69 σχέδια που φόρεσαν διάσημοι ηθοποιοί, όπως η Μέριλ Στριπ και ο Τζόνι Ντεπ. Αναμενόταν να πιάσει από 7.000 έως 10.000 λίρες, ωστόσο η προσφορά ήταν υπερδιπλάσια.

Credit: Kelly Taylor Auctions

Η λεγόμενη «στιγμή με το βρεγμένο πουκάμισο» έξω από την εξοχική κατοικία του Ντάρσι, το Πέμπερλι, δεν γράφτηκε ποτέ, αποκάλυψε η σχεδιάστρια κοστουμιών Ντίνα Κόλιν. Η προσαρμογή του μυθιστορήματος του 1813 προκάλεσε αίσθηση στους θεατές και έκανε τον Colin Firth σύμβολο σεξ σε μία νύχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα