Axl Rose: Στην αντεπίθεση μετά τη μήνυση από μοντέλο για σεξουαλική επίθεση

17:31 8/3/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Axl Rose περνά στην αντεπίθεση μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ένα πρώην μοντέλο, το οποίο ισχυρίζεται ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Ο rocker και η νομική του ομάδα κατέθεσαν αίτηση απόρριψης της αγωγής εναντίον του, η οποία κατατέθηκε τον Νοέμβριο, μόλις μία ημέρα πριν από τη λήξη της ισχύος του νόμου περί επιζώντων ενηλίκων της Νέας Υόρκης. Η Sheila Kennedy ισχυρίζεται ότι ο frontman των Guns N’ Roses της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 1989.

Στα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του PEOPLE, η νομική ομάδα του Rose αναφέρεται στα απομνημονεύματα της Kennedy του 2016 No One’s Pet, όπου περιγράφει το υποτιθέμενο περιστατικό ως “συναινετικό σεξ”. Επισημαίνουν επίσης προηγούμενες συνεντεύξεις που έχει δώσει, συμπεριλαμβανομένης μιας για το ντοκιμαντέρ Look Away του 2021, στην οποία είπε ότι “δεν το θεωρούσε βιασμό. Ήταν συναινετικό”.

Sheila Kennedy filed a complaint in New York State Supreme Court that says the Guns N’ Roses singer “overpowered” her in a hotel room. A lawyer for Axl Rose said “this incident never happened.” https://t.co/PeyXDk7A8L

New York Times Music (@nytimesmusic) November 29, 2023

Τα έγγραφα ισχυρίζονται ότι το πρώην μοντέλο του Penthouse ανακάλυψε ότι “θα μπορούσε να επωφεληθεί από τον ισχυρισμό ότι το περιστατικό δεν ήταν στην πραγματικότητα συναινετικό” μόλις άνοιξε εκ νέου η προθεσμία παραγραφής.

“Η Kennedy δεν μπορεί και δεν θα πετύχει σε αυτή την αδίστακτη προσπάθεια για οικονομικό κέρδος. Αυτή η αγωγή θα αποκαλύψει το ψεύδος αυτών των επιζήμιων και αβάσιμων ισχυρισμών”, αναφέρει η αγωγή της ομάδας του Rose.

Η Kennedy, που σήμερα είναι 61 ετών, κατέθεσε την αγωγή στις 22 Νοεμβρίου για υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση και ξυλοδαρμό στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζοντας ότι ο τραγουδιστής τη “στόχευσε” χρησιμοποιώντας τη φήμη και το καθεστώς διασημότητάς του για να τη “χειραγωγήσει, να την ελέγξει και να της επιτεθεί βίαια σεξουαλικά”.

Ένας δικηγόρος του Rose αρνήθηκε τότε τους ισχυρισμούς. “Με απλά λόγια, αυτό το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι φανταστικοί ισχυρισμοί κατατέθηκαν μία ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης“, δήλωσε ο δικηγόρος Alan S. Gutman σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του PEOPLE. “Αν και δεν αρνείται την πιθανότητα μιας φωτογραφίας θαυμαστή που τραβήχτηκε περαστικά, ο κ. Rose δεν θυμάται να έχει συναντήσει ποτέ ή να έχει μιλήσει με την ενάγουσα και δεν έχει ακούσει ποτέ για αυτούς τους φανταστικούς ισχυρισμούς πριν από σήμερα. Ο κ. Rose είναι βέβαιος ότι η υπόθεση αυτή θα επιλυθεί υπέρ του”.

Axl Rose is setting sued buy Sheila Kennedy, She claims he sexually assaulted her in 1989 that is about 34 years ago pic.twitter.com/2qrcIF5J1C

— BIGMANSHANE1710 (@BIGMANSHANE1) November 22, 2023

Στην καταγγελία υποστηρίζεται ότι το πρώην μοντέλο έφυγε από το κλαμπ με τον Rose και τη συνοδεία του για τη σουίτα του ξενοδοχείου του, όπου φέρεται ότι “έσπρωξε την Kennedy στον τοίχο και τη φίλησε”, αν και εκείνη είπε ότι δεν την πείραζε, καθώς ήταν ανοιχτή στο να κάνει σεξ μαζί του.

“Την αντιμετώπισε σαν ιδιοκτησία που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά για τη σεξουαλική του ευχαρίστηση”, υποστηρίζει η καταγγελία. “Η Kennedy δεν συναίνεσε και αισθάνθηκε εξουθενωμένη. Ένιωθε ότι δεν είχε διέξοδο ή διαφυγή και αναγκάστηκε να συναινέσει. Πίστευε ότι ο Rose θα της επιτίθετο σωματικά ή και χειρότερα, αν έλεγε όχι ή αν προσπαθούσε να τον απομακρύνει. Κατάλαβε ότι το ασφαλέστερο πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν να ξαπλώσει στο κρεβάτι και να περιμένει τον Rose να τελειώσει την επίθεση εναντίον της“.

Στην καταγγελία, η Kennedy δήλωσε ότι η υποτιθέμενη επίθεση άφησε “διά βίου συναισθηματικές, σωματικές, ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις” στη ζωή της και ότι βίωσε συμπτώματα που μοιάζουν με διαταραχή μετατραυματικού στρες ακούγοντας το όνομα του Rose ή τη μουσική των Guns N’ Roses. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η επίθεση οδήγησε άμεσα στο να διαγνωστεί με άγχος και κατάθλιψη και ότι είχε αρνητικές επιπτώσεις στην καριέρα της, καθώς απέφευγε τα νυχτερινά κέντρα και τα κοινωνικά περιβάλλοντα όπου μπορεί να βρισκόταν εκείνος ή η μουσική του.

Η καταγγελία απαριθμούσε επίσης άλλες περιπτώσεις υποτιθέμενης σεξουαλικής κακοποίησης από τον Rose, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψής του για υποτιθέμενο βιασμό ανηλίκου (οι ποινικές κατηγορίες αποσύρθηκαν αργότερα), καθώς και ένα εξώφυλλο του PEOPLE το 1994 που περιείχε συνεντεύξεις με τις πρώην συντρόφους του Erin Everly και Stephanie Seymour. Και οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Rose τις κακοποιούσε, και οι δύο κατέθεσαν αγωγή εναντίον του, αν και κάθε υπόθεση διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα