Αφιέρωμα: Green Arrow

Ένας ήρωας κόμικ που ποτέ δεν πρωταγωνίστησε σε συνειδήσεις αλλά ήρθε με φόρα στο προσκήνιο τα τελευταία δύο χρόνια με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Arrow!

Συγκεκριμένα ο Arrow αποτελεί ήρωα της DC Univerce και μέλος της Justice League. Οι ιστορίες όμως για τον Oliver Queen aka Green Arrow ποικίλουν. Μία εκδοχή αποτελει πως ο Oliver Queen

είναι ένας δισεκατομμυριούχος ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως δήμαρχος της πόλης City Star. Ντυμένος σαν Ρομπέν των Δασών ο Green Arrow είναι ένας κατά βάση τοξότης ο οποίος έχει επινοήσει βέλη με διάφορες ειδικά χαρακτηριστικά, όπως βέλη με κόλλα, βέλη με εκρηκτικά, βέλη πυρόσβεσης, βέλη με δακρυγόνο, μέχρι και βέλη με κρυπτονίτη. Τα πρώτα 25 χρόνια από τη δημιουργία του Green Arrow δεν αποτέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό ήρωα της DC.

Στα τέλη του 1960 όμως, ο συγγραφέας Denny O’neil επέλεξε να αλλάξει την ιστορία του κάνοντάς τον να χάνει την περιουσία του και να μεταμορφώνεται σε προστάτη της εργατικής τάξης και των μειονεκτούντων ατόμων. Από τότε και έπειτα ο Green Arrow έγινε δημοφιλής στους οπαδούς των βιβλίων κόμικ. Ο χαρακτήρας όμως που δημιουργήθηκε “σκοτώθηκε” την δεκαετία του 1990 για να αντικατασταθεί από έναν νέο. Ο γιος του Oliver, Connor Hawke αποτέλεσε τον διάδοχο και δεύτερο Green Arrow ωστόσο αποδείχτηκε λιγότερο δημοφιλής χαρακτήρας και ο αρχικός χαρακτήρας Oliver Queen ”αναστήθηκε” το 2001 από τον συγγραφέα Kevin Smith.

Μία διαφορετική ιστορία, πάνω στην οποία στηρίζεται και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, είναι οτι ο Oliver Queen ναυάγησε σε ένα νησί και πέρασε 5 ολόκληρα χρόνια εκεί. Έμαθε να βαράει με το τόξο μόνος του σύμφωνα πάντα με το γνωστό σήριαλ “Arrow” της CW (Κανάλι εξωτερικού) ενώ ο Green Arrow μαθαίνει μερικές πολεμικές τέχνες από τον Slade Wilson aka Deathstroke και περισσότερες ικανότητες στο τόξο από την Shado. Όμως ολοκληρώμενες τις πολεμικές τέχνες μαθαίνει από έναν κινέζο στο Χονγκ Κονγκ. Στη πρώτη σεζόν του σήριαλ, ο σκοπός του Arrow είναι να σβήσει κάποια ονόματα από το σημειωματάριο που είχε ο πατέρας του, αυτά τα ονόματα αποτελούν μια “συμμορία” με αρχηγό τον Merlyn aka Black Archer η οποία έχει σκοπό να γκρεμίσει τη φτωχογειτονιά του Γκλέιντς (περιοχή της Starling City). Ο κύριος κακός είναι ο Merlyn aka Black Archer, ο οποίος απέκτησε τις ικανότητες του αφού πρώτα εκπαιδεύτηκε στην Λεγεώνα των Δολοφόνων, και συγκεκριμένα από έναν μαθητή του Raz Al Ghul.

Στη 2η σεζόν αντίπαλος αποτελεί ο Deathstroke, με τον οποίο ο Green Arrow πίσω στο νησί τον είχε σαν αδελφό. Παρόλα αυτά για να μην αποκαλύψουμε περισσότερα σε περίπτωση που θέλετε να δείτε τη σειρά σταματάω με τα σπόιλερ εδώ ενώ θα σας προέτρεπα να δείτε τη σειρά. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως επί της οθόνης εμφανίζονται και άλλοι ξεχασμένοι χαρακτήρες από το comic όπως Black Canary, Speedy, Red Arrow κ.τ.λ. (Ο Green Arrow σημειωτέον δεσμεύεται συναισθηματικά με τη Black Canary)

Εντύπωση προκαλεί πως ο Green Arrow σε αντίστοιχο κόμικ γίνεται μέχρι και ζόμπι(!). Ειδικότερα, όταν ο Nekron ζωντάνεψε τους πεθαμένους Green Arrow, Animal Man, Donna Troy, Ice, Kid Flash, Superboy, Superman και Wonder Woman. Αυτή η ιστορία γίνεται στο Comic Blackest Night.

Οι παραπάνω αποτελούν μόνο μερικές ιστορίες για τον Green Arrow και επι της ουσίας αγγίξαμε επιφανειακά τον ήρωα της DC που υπάρχει για δεκαετίες. Καλό θα είναι να ψάξετε παραπάνω γι’ αυτόν και να αφήσετε για λίγο τον Μπάτμαν στην άκρη.

Keywords
Αναζητήσεις
green arrow ιστορία , λεγεωνα των δολοφόνων
Τυχαία Θέματα