To Super Smash Bros θα χρησιμοποιεί την NFC τεχνολογία

Άλλο ένα πρωτοποριακό βήμα στην gaming τεχνολογία πρόκειται να κάνει η Nintendo σύμφωνα με το αφεντικό της Nintendo France, Stephan Bole.

Ο κύριος Bole σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro, δήλωσε πως στην επερχόμενη Ε3, η Nintendo πρόκειται να παρουσιάσει το νέο

Super Smash Bros, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο Wii U και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC (Near Field Connectivity), ωστε να αλληλεπιδρά με παιχνίδια-φιγούρες της ιαπωνικής εταιρίας.
Το όλο εγχείρημα θα γίνει γνωστό με την ονομασία NFP (Nintendo Figurine Pltform).

Ο Satoru Iwata, αφεντικό της Nintendo, σε παλαιότερη συνέντευξή του σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είχε δηλώσει πως,

” Αυτό που καθιστά το NFP μοναδικό είναι πως δεν κατηγοριοποιείται ως ένα αξεσουάρ ενός παιχνιδιού, αλλά περισσότερο ως μία καινούρια πλατφόρμα.
Με άλλα λόγια, οι φιγούρες τις οποίες ο κόσμος μπορεί να αγοράζει και να συλλέγει, πρόκειται να αλληλεπιδρούν με τίτλους οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον και στοχεύουμε να δημιουργήσουμε πολλούς τέτοιους τίτλους”

Σίγουρα πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει πολλά κοινά σημεία με παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν (βλ. The Eye of Judgement στο PS3) αλλά εδώ η τεχνολογία που χρησιμοποείται αλλάζει μιας και εφαρμόζεται η NFC αντί της κάμερας βάσει της οποίας γινόταν η απεικόνιση ενός αντικειμένου στην τηλεόραση.

Περισσότερα θα δούμε στην Ε3, στις αρχές Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα