South Park: The Stick of Truth Review

Τόσο γελοίο που θα το λατρέψετε

Οσοι ξεκινήσατε να διαβάζετε και δεν έχετε ιδέα του τι εστί South Park καλό θα είναι πριν συνεχίσετε να κατεβάσετε κανένα επεισόδιο ή τουλάχιστον να δείτε κάποια videos στο youtube, πρωτίστως για να διαπιστώσετε το είδος του χιούμορ που χρησιμοποιεί η σειρά αλλά και πόσο μπορεί να το τραβήξει ορισμένες φορές. Για να σας δώσω όμως κάτι για να συνεχίσετε

την ανάγνωση οφείλω να ομολογήσω πως το South Part: The Stick of Truth είναι ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, καλύτερο ίσως και απ’ ό,τι το περιμέναμε.

Ξεκινάμε το παιχνίδι παίζοντας ως το Νέο Παιδί που μετακόμισε στη χαοτική πόλη του South Park και στη αναζήτηση φίλων στη νέα μας πλέον γειτονιά βρισκόμαστε να παίζουμε τον ρόλο μας σε μία παιδική φαντασίωση που θυμίζει χωριάτικη σαλάτα με αέρα Game of Thrones και The Lord of the Rings. Σκοπός μας αποτελεί η επανάκτηση του Stick of Truth, ενός κειμηλίου που όποιος το κατέχει έχει τη δυνατότα να ελέγξει το σύμπαν(!).

Αυτό που ενυτπωσιάζει στο South Park: The Stick of Truth αποτελεί η πιστότητα της απεικόνισης και του γενικότερου ηλιθιώδες κλίματος του παιχνιδιού σε σύγκριση με τη σειρά. Το απλά σχεδιασμένο και πλούσιο σε χρώματα καρτουνίστικο σκηνικό ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας ενώ το σπαστικό αλλά παράλληλα διασκεδαστικό animation των χαρακτήρων παραμένει απαράλλαχτο. Επίσης, το γελοίο σενάριο επιμελήθηκαν οι δημιουργοί της σειράς Matt Stone και Trey Parker.

Κατά βάση το The Stick of Truth αποτελεί ένα open world παιχνίδι που καλείστε να εξευρενήσετε. Υπάρχουν τόσα πολλά για να θαυμάσετε, να συλλέξετε και να γελάσετε με τη χαζομάρα που το δέρνει. Πάνω από 12 ώρες θα σας χρειαστούν για να ολοκληρώσετε το βασικό κορμό του παιχνιδιού, ενώ αν αποφασίσετε να δώσετε χρόνο στα side quests μπορεί να φτάσετε σχεδόν τις 10 ώρες επιπλέον.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας σας πολλές θα είναι οι φορές που θα εμπλακείτε σε μάχες. Οι μάχες αυτές πραγματοποιούνται σε ένα turn-based RPG περιβάλλον με quick time events να λαμβάνουν τόπο, είτε για να μπλοκάρετε είτε για να αντεπιτεθείτε, δίνοντας μία φρεσκάδα action που ακόμα και έτσι όμως θα ‘ρθει στιγμή που θα τις βαρεθείτε μετά από 10 ώρες gameplay. Παρόλα αυτά υπάρχει πολύ βάθος, προ εκπλήξεως, στο συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού, με πάρα πολλά όπλα και πανοπλίες στη διάθεσή σας για να επιλέξετε και να εξοπλιστείτε.

Εν κατακλείδι, το South Park: The Stick of Truth όλως περιέργως είνια ιδιαίτερα εθιστικό και ξεκαρδιστικό στα όρια του γελοίου. Το χιούμορ του αρκετές φορές μπορεί να θεωρηθεί επιθετικό αλλά μεταξύ μας ποιος ασχολείται. Σίγουρα δεν είναι παιχνίδι για να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας αλλά ούτε οι γονείς σας θα ήταν περήφανοι εάν σας έβλεπαν να παίζετε. Εάν δεν έχετε ιδεά του τι εστί South Park μπορεί να μεν να διασκεδάσετε αλλά από την άλλη να νιώσετε λιγο περιορισμένοι. Για τους λάτρεις δε του South Park, σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουν την καλύτερη gaming έκφανσή του.

Θετικά

- Εξαιρετική απεικόνιση του South Park
- Γελοιωδώς ξεκαρδιστικό
- Περιέργως εθιστικό

Αρνητικά

- Απουσία Online
- Μπορεί να καταντήσει επαναλαμβανόμενο
- Μερικά κολλήματα που απαιτούν load game- Έλλειψη Next Gen εκδόσεων

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 8 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS3
Είδος: RPG
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, PS3, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 07/03/2014
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρία ανάπτυξης: Obsidian Entertainment
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://southpark.ubi.com

Keywords
Τυχαία Θέματα