11 tips για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο iOS 7

Με το iOS 7 το κινητό/tablet σας έγινε αγνώριστο όπως και να το κάνουμε. Εντελώς διαφορετικό αλλά συνάμα πιο εύχρηστο και απλοϊκό. Το iOS 7 διαχειρίζεται καλύτερα την μπαταρία στο iPhone/iPad σας σε σχέση με τις προηγούμενες Version. Το iOS 7 μας δίνει πλέον πιο πολλές επιλογές να απενεργοποιήσουμε διάφορες λειτουργίες στην συσκευή μας έτσι ώστε η μπαταρία να κρατάει ακόμα περισσότερο. Ας μπω όμως στο ψητό. Φυσικά ότι σας βολεύει δεν το κλείνετε

π.χ εμένα με βολεύει το Auto-Brightness που θα δούμε παρακάτω. Οι φωτογραφίες που τράβηξα είναι στα Αγγλικά μιας και έχω το μενού στα Αγγλικά αλλά εξηγώ αναλυτικά στα Ελληνικά που ακριβώς να πάτε. Πάμε:

1. Απενεργοποιείστε το Parallax (Παράλλαξη).

Η Παράλλαξη είναι το εφέ που κάνει το iOS 7 στην εικόνα που έχετε βάλει μόλις ανοίξετε το κινητό σας έτσι ώστε να φαίνεται το περιβάλλον 3D. Άμα κουνήσετε το κινητό σας σε διάφορες κατευθύνσεις η εικόνα κουνιέται αλλά τα εικονίδια μένουν ακίνητα δημιουργώντας ένα ωραίο και διασκεδαστικό εφέ. Όσο όμως διασκεδαστικό και να είναι μερικούς μπορεί να τους ζαλίσει όπως επίσης παίζει σημαντικό παράγοντα στην γρήγορη εξασθένιση της μπαταρίας. Πηγαίνοντας Ρυθμίσεις –> Γενικά –> Προσβασιμότητα και Μείωση κίνησης (Settings –> General –> Accessibility και Reduce Motion) μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εφόσον δεν το χρειάζεστε.

2. Απενεργοποιήστε το AirDrop/Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε

Το AirDrop είναι ο τρόπος να ανταλλάζεις φωτογραφίες και βίντεο από iPhone/iPad σε iPhone/iPad. Όπως και επίσης το Bluetooth. Όταν δεν δεν τα χρησιμοποιείτε καλό είναι να τα κλείνετε για να εξοικονομείτε ενέργεια. Με το iOS 7 αυτός ο τρόπος έχει γίνει πολύ εύκολος. Απλά ταβήξτε το δάχτυλο σας από την κάτω άκρη της συσκευής σας προς τα πάνω και θα σας εμφανίσει το Control Center (θα το χρησιμοποιήσουμε και παρακάτω). Από εκεί κλείστε εύκολα το AirDrop και το Bluetooth.

3. Σταματήστε να ψάχνετε για WiFi / κλείστε το WiFi.

Το WiFi όσο είναι ανοιχτό τόσο επηρεάζει και την μπαταρία. Κλείνοντας το εξοικονομείτε μπαταρία. Με το Control Center γίνεται ακόμα πιο εύκολο να το κλείσετε. Όπως είπαμε και πριν τραβήξτε το δάχτυλο σας από την κάτω άκρη προς τα πάνω και απενεργοποιείστε το. Άμα σας γίνει και συνήθεια να το κλείνετε κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι θα είστε “Άρχοντες”

4. Απενεργοποιείστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας / σε εφαρμογές που δεν τις χρειάζονται.

Η Εύρεση iPhone (Find my iPhone) χρειάζεται το GPS της συσκευής για να ξέρει που είμαστε έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να βρει την τοποθεσία του κινητού άμα το χάσουμε. Επίσης τις υπηρεσίες τοποθεσίας τις χρειάζονται οι Χάρτες για να βρίσκει την θέση μας. Το Facebook όμως; Το Safari/Chrome; Ειδικά το Facebook που χρησιμοποιεί κάθε φορά που στέλνεται ένα μήνυμα ή comment την θέση σας τελειώνει την μπαταρία του κινητού σας χωρίς να το καταλάβετε. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Απόρρητο –> Υπηρεσίες τοποθεσίας (Settings –> Privacy –> Location Services) και απενεργοποιείστε όσες εφαρμογές δεν θέλετε να χρησιμοποιούν το GPS σας.

5. Απενεργοποιείστε τις Αυτόματες Λήψεις εφαρμογών

Ένα νέο χαρακτηριστικό στο iOS 7 είναι ότι το λειτουργικό αναλαμβάνει από μόνο του να σας κατεβάσει κάθε νέο Update την στιγμή που βγαίνει. Όταν γίνονται αυτόματα τα Update σου έρχεται μια ειδοποίηση και μπορείς να δεις τι νέο έχει το Update. Αυτή όμως η λειτουργία χρησιμοποιεί πολλούς πόρους και έτσι η μπαταρία φεύγει πολύ γρήγορα. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> iTunes και App Store –> ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΛΗΨΕΙΣ (Settings –> iTunes & App Store –> AUTOMATIC DOWNLOADS) και απενεργοποιείστε τις Ενημερώσεις (Update). Οπότε από εδώ και πέρα θα πρέπει να πηγαίνετε στο App Store να κάνετε τα Update (υπάρχει και κουμπί για Ενημέρωση όλων) όπως κάνατε μέχρι και το iOS 6. Επίσης άμα είστε από τους τύπους που έχετε πάνω από μια iOS συσκευή και θέλετε ότι κατεβάζετε στην μια συσκευή να πηγαίνει αυτόματα και στην άλλη τότε μην απενεργοποιήσετε από τις ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΛΗΨΕΙΣ την Μουσική/Εφαρμογές/Βιβλία (Music/Apps/Books) ανάλογα με το τι θέλετε να μεταφέρετε αυτόματα σε αυτήν την συσκευή.

6. Απενεργοποιείστε την Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο.

Με το iOS 7 η Apple μας έδωσε την δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε την ανανέωση εφαρμογών όταν τρέχουν στο υπόβαθρο (Multitasking). Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Γενικά – Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο (Settings –> General –> Background App Refresh) και απενεργοποιείστε όποια εφαρμογή δεν θέλετε να ανανεώνετε όταν δεν την χρησιμοποιείτε ή ακόμα καλύτερα κλείστε εντελώς την Ανανέωση.

7. Απενεργοποιήστε την Αυτόματη φωτεινότητα

Η αυτόματη φωτεινότητα είναι υπεύθυνη να μας κρατάει την φωτεινότητα της συσκευής μας σε επίπεδα κατάλληλα για να βλέπουμε καθαρά την οθόνη. Όταν είμαστε σε απόλυτο σκοτάδι η φωτεινότητα της συσκευής μας θα πάει τέρμα χαμηλά και όταν είμαστε στο ήλιο η φωτεινότητα θα ανέβει πολύ ψηλά για να βλέπουμε πεντακάθαρα την οθόνη. Αυτή η λειτουργία όμως χρησιμοποιεί τον αισθητήρα της συσκευής κάθε τρεις και λίγο και αυτό έχει ως συνέπεια η μπαταρία της συσκευής να πέφτει λίγο πιο γρήγορα. Άμα σας βολεύει φυσικά μην την απενεργοποιήσετε. Άμα όμως θέλετε το καλύτερο για την μπαταρία σας τότε χαμηλώστε την φωτεινότητα όσο πιο χαμηλά μπορείτε και απενεργοποιείστε την Αυτόματη φωτεινότητα. Έπειτα με την βοήθεια του Control Center (τράβηγμα δαχτύλου από κάτω προς τα πάνω) μπορείτε πανεύκολα να δυναμώσετε ή να χαμηλώσετε την φωτεινότητα όπου και να είστε. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Ταπετσαρίες και φωτεινότητα (Settings -> Wallpaper & Brightness) και αυτοσχεδιάστε.

8. Απενεργοποιείστε τις εφαρμογές που δεν θέλετε να σας ενοχλούν από το Κέντρο γνωστοποιήσεων

Όταν κατεβάζουμε μια εφαρμογή/παιχνίδι και πάμε να το ανοίξουμε για πρώτη φορά μας πετάει ένα μήνυμα που μας λέει να μας στέλνει ειδοποιήσεις. Μπορεί να το πατήσουμε καταλάθως και έτσι η εφαρμογή/παιχνίδι θα μας στέλνει κάθε τρεις και λίγο ειδοποιήσεις όπως π.χ έχεις καιρό να παίξεις, γέμισε η ενέργεια σου έλα να παίξεις και άλλα τέτοια που μετά από ένα σημείο καταντάτε ενοχλητικά. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Κέντρο γνωστοποιήσεων (Settings –> Notification Center) και από εκεί πηγαίνετε λίγο κάτω στην ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ (INCLUDE) όπου και θα δούμε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την δυνατότητα αυτή. Φυσικά εφαρμογές όπως το Τηλέφωνο,Μηνύματα,Υπομνήσεις και γενικά τις βασικές εφαρμογές του iOS 7 καλό είναι να μην τις πειράξουμε μιας και είναι υπεύθυνες να μας στέλνουν τις βασικές ειδοποιήσεις στην συσκευή μας. Προχωρώντας παρακάτω θα δούμε τις εφαρμογές/παιχνίδια που έχουμε κατεβάσει. Από εκεί επιλέγουμε όποιο δεν θέλουμε να μας ενοχλεί πατάμε πάνω του και απενεργοποιούμε ότι θέλουμε (Ήχοι,Ταμπέλα εικονιδίου,Κέντρο γνωστοποιήσεων) ή ακόμα και όλα.

9. Μην Ωθείτε τα νέα Mail/ Κάντε τα Μετάκληση

Άμα έχετε συνδέσει το mail σας με την συσκευή σας και δεν το πολύ χρησιμοποιείτε ή έχετε πολλούς λογαριασμούς mail καλώ είναι να επιλέξετε την επιλογή Μετάκληση στο λογαριασμό του mail σας ή στους δευτερεύων λογαριασμούς σας αντίστοιχα. Με την Μετάκληση η συσκευή σας θα τσεκάρει ανά χρονικά διαστήματα για καινούργια mail και όχι συνέχεια. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Mail, επαφές, ημερολόγια –> Νέα δεδομένα (Settings –> Mail, Contact and Calendar –> Fetch New Data) και από εκεί απενεργοποιείστε την Ώθηση (Push) εφόσον το mail σας δεν είναι άκρως σημαντικό για εσάς και δεν θέλετε όταν έρχεται κάποιο καινούργιο mail να ενημερώνεστε κατευθείαν και πιο κάτω στην ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ (FETCH) βάλτε το χρονικό διάστημα που θέλετε η συσκευή να συνδέετε στον διακομιστή του mail σας για να τσεκάρει για νέα mail. Όσο πιο λίγο τσεκάρει τόσο πιο πολύ μπαταρία θα εξοικονομείτε.

10. Απενεργοποιείστε το “Σήκωμα για εκφώνηση” στην Siri ή ακόμα και την ίδια.

Η Siri είναι ένα σημαντικό εργαλείο όπου μας βοηθάει καθημερινά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Ελληνική υποστήριξη. Αυτό σημαίνει πως για να βάλουμε π.χ κάποιο ξυπνητήρι ή να γράψουμε ένα μήνυμα χωρίς να αγγίξουμε την συσκευή μας πρέπει να μιλήσουμε στα Αγγλικά. Επίσης άμα την ρωτήσουμε για εστιατόρια Cinema κ.τ.λ δεν θα μας βρει τίποτα κοντά μας. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Γενικά –> Siri (Settings –> General –> Siri) και απενεργοποιείστε το Σήκωμα για εκφώνηση (Raise to Speak) που τρώει την μπαταρία σας ή άμα δεν την χρησιμοποιείτε κλείστε την εντελώς και βολευτείτε με το Voice Control που έχει Ελληνική υποστήριξη και μείνετε στα βασικά (ρωτήστε τι ώρα είναι, να παίξει μουσική, να πάρει κάποιο τηλέφωνο και άλλες απλές λειτουργίες)

11. Απενεργοποιείστε το 4G όταν δεν το χρειάζεστε

Αν και αυτή η επιλογή δεν καταλάει πολλή την μπαταρία της συσκευής είναι καλό να την απενεργοποιούμε όποτε δεν την χρειαζόμαστε. Επίσης το 4G δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Δεδομένα –> Ενεργοποίηση 4G (Settings –> Cellular –> Enable 4G) και απενεργοποιείστε το 4G όταν δεν το χρειάζεστε.

Αυτά ήταν τα Tips για να εξοικονομήσετε την μπαταρία στην iOS 7 συσκευή σας. Δείτε τι σας βολεύει και τι όχι, αυτοσχεδιάστε και χαρείτε το iPhone/iPad σας ακόμα περισσότερο χωρίς να χρειάζεται φόρτιση κάθε τρεις και λίγο.

Keywords
Αναζητήσεις
πως να μην φευγει τοσο γρηγορα η μπαταρια του ταμπλετ, εφαρμογες για διαρκεια μπαταριας για iphone 4s
Τυχαία Θέματα