Ζεστό χρήμα εξ Αμερικής για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη!

Της Σπυριδούλας Τριαντού, εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ετοιμoς για τη νέα ταινία του είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Αν» έπεσε ξανά με τα μούτρα στη δουλειά. Αυτή τη φορά, βέβαια, έχει τη στήριξη ξένων επενδυτών, αφού δεν ήταν εύκολο να βρεθούν τόσο σύντομα χρηματοδότες στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος

δεν ήθελε να χάσει χρόνο. Στο μυαλό του υπήρχε το σενάριο και το μόνο που ήθελε ήταν να πάρει το «πράσινο φως» από ανθρώπους που τον εμπιστεύονται. Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα που σημείωσε το «Αν» του έδωσε δύναμη να προχωρήσει το συντομότερο στο δεύτερό του «εγχείρημα». Αλλωστε, ο Χριστόφορος από μικρός ονειρευόταν να κάνει κινηματογράφο.

ΤΟ «ΕΚΛΕΙΣΑΝ». Η επαφή του με την Αμερική ξεκίνησε χρόνια πριν. Εκεί έμαθε πολλά σε ό,τι αφορά τον κινηματογράφο, ενώ μελέτησε ιδιαίτερα αυτή τη σχολή. Πριν από λίγο καιρό στο κινηματογραφικό φεστιβάλ ελληνικών ταινιών της Νέας Υόρκης έγινε και η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αν». Πριν καν ακόμα προβληθεί, τα εισιτήρια είχαν ήδη προπωληθεί από τους ομογενείς και ο ηθοποιός μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι από την ανταπόκριση του κόσμου.

Τότε ξεκίνησε για πρώτη φορά η επαφή του με ξένους επενδυτές για τη νέα του ταινία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Secret», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει πάρει το «ΟΚ» και αυτή την περίοδο είναι σε αναζήτηση νέων προσώπων και συνεργατών.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. Για πρώτη φορά στην ταινία θα λάβουν μέρος δύο ή τρεις ξένοι ηθοποιοί, ενώ ένας από τους ρόλους θα είναι πρωταγωνιστικός. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πλούσιο καστ από Ελληνες. Μάλιστα, αν και ο ίδιος παραμένει φειδωλός σχετικά με τα ονόματα που έχει στο μυαλό του, εμείς μάθαμε πως «φλερτάρει» με τη Σοφία Φαραζή, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τη Θάλεια Ματίκα. Ακόμα, βέβαια, όλα είναι υπό συζήτηση, καθώς, ανάλογα με το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα, θα μάθει και ο Χρ. Παπακαλιάτης αν οι ηθοποιοί που έχει κατά νου είναι «ελεύθεροι» από άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά το σενάριο ο γνωστός ηθοποιός το κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που άφησε να. διαρρεύσει είναι μια «ιδέα» από την υπόθεση, καθώς σύμφωνα πάντα με πηγές του «Secret», θα υπάρχει μια. συγκλονιστική ερωτική ιστορία, από εκείνες που μόνο ο Χριστόφορος ξέρει να πλέκει τόσο στη μικρή οθόνη όσο και στη μεγάλη πια.

Οσον αφορά το «Αν», ήθελε πολύ να πάει καλά στην Ελλάδα. Και τα κατάφερε, αν και είχε άγνοια κινδύνου, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έκανε σινεμά.

Οταν αργότερα το «Αν» παίχτηκε και στο εξωτερικό και κέρδισε τις καλύτερες κριτικές από σημαντικούς ανθρώπους της Ομογένειας, πέταγε στα σύννεφα. Φυσικά, δεν ξέχασε να μοιραστεί την επιτυχία του με τους συνεργάτες του, αλλά και να δηλώσει δημόσια μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη πως: «Η Μαρίνα Καλογήρου ήταν τόσο καλή, τόσο σωστή, τόσο αποτελεσματική... Hταν αυτό που λέμε το 50% της ταινίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα