Οι ευθύνη των "μονομάχων"

Αφθονο υλικό και τροφή για απελπισία δίνουν στο κοινό και στα μέσα ενημέρωσης-παράπονο δεν έχουμε - η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση -με τον συνεχή πετροπόλεμο στον οποίο με ενθουσιασμό επιδίδονται αμφότερα τα μέρη .Αν οι Ελληνες πολίτες πάρουν στα σοβαρά τα όσα «ανταλλάσσονται»,θα πρέπει να συμπεράνουν , ότι όποιος κι' αν κερδίσει την πρώτη θέση τις επόμενες εκλογέςΕλλάδα οπωσδήποτε θα καταστραφεί ολοσχερώς .Από δίπλα βέβαια και τα μικρότερα

κόμματα κάνουν κι' αυτά ό,τι μπορούν για να είναι «ασορτί» με αυτή την ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για τη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να επικρατεί στην ελληνική πολιτική σκηνή σε μια περίοδο οξείας εθνικής κρίσης. Δεν φτάνει που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ,αλλά ζει και σε μια ατμόσφαιρα εθνικού διχασμού που δημιουργούν οι μεγάλοι «μονομάχοι».Και οι πολίτες καλούνται να κάνουν τις εκλογικές επιλογές τους το 2014 φανατικά ταγμένοι υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Ασπρο-μαύρο. Και Μία και Μόνη η Αλήθεια των μεν και των δε στο τραπέζι. Ότι θα ήταν δυνατόν να αναζητηθεί εκτάκτως με αμοιβαίους συμβιβασμούς και χαλάρωση των εκατέρωθεν «δογμάτων» μία ελάχιστη βάση πολιτικής συνεννόησης επάνω σε τρία ,τέσσερα σημεία με στόχο μια αλλαγή πραγμάτων ,έστω σ' ένα κοντινό ορίζοντα , αυτό φαντάζει απολύτως αδιανόητο .Η Ελλάδα είναι κατά την άποψη των «μονομάχων» υποχρεωμένη να ατενίσει το μέλλον μόνο κατά το πώς το βλέπουν σήμερα ο ένα και ο άλλος ,ματωμένοι, ανταλλάσσοντας γρονθοκοπήματα.

Η κυβερνητική παράταξη Νέας Δημοκρατίας- Βενιζέλου και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη φορτωθεί με τεράστιες ,ιστορικές ίσως ,ευθύνες με τις συμπεριφορές τους. Ο διχασμός που «διδάσκουν» καθημερινά στους Ελληνες πολίτες δεν μπορεί παρά να στοιχίσει ακριβά στη χώρα .Το 2014 θα είναι μια πολύ βαριά χρονιά ,δυστυχώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα