Νέα Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης η Κατερίνα Κοσκινά

Αρχίζει η επόμενη μέρα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά την απομάκρυνση της Αννας Καφέτση και όλου του ΔΣ με το νέο ΦΕΚ που θα βγει τη Δευτέρα με τα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά και της νέας διευθύντριας Κατερίνα Κοσκινά.

Η επί 14 χρόνια διευθύντρια (ιδρυτική) του μουσείου επιστρέφει στην οργανική της θέση στην Εθνική Πινακοθήκη και ταυτόχρονα γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου (παραιτήσεις που είχαν ζητηθεί

από τον υπουργό Πολιτισμού).

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Κατερίνα Κοσκινά προβληματίστηκε εντόνως και ζήτησε συγκεκριμένα δεδομένα και διασφαλίσεις προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει το ΕΜΣΤ –αν και το ενδεχόμενο να ανοίξει στο πρώτο τρίμηνο του 2015 μοιάζει πλέον απίθανο. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξουν εκπλήξεις στη σύνθεση του ΔΣ.

Η Κατερίνα Κοσκινά είναι ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος. Είναι πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και διευθύντρια της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1992 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Καρντάσιανς εγκαινιάζουν την Ονειρούπολη της Δράμας

Εορταστικές εκδηλώσεις στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Βέλο Κορινθίας

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη!

Έφτιαξε έργα τέχνης σε 9 στρέμματα... χιονιού (ΦΩΤΟ)!

"Πρόμαχος": Εντυπωσιακό trailer της ταινίας για την επιστροφή των γλυπτών (VIDEO)

Ο Κουμεντάκης αναλαμβάνει τη 2η σκηνή της Λυρικής Σκηνής

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Keywords
Τυχαία Θέματα