Ξυπνούν άσχημες μνήμες για τον Βενιζέλο



Οι νέοι «Ρέλλοι» του Ζαππείου

Ξυπνούν άσχημες μνήμες για τον Ευ. Βενιζέλο

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «επέτρεψε» στον Ευ. Βενιζέλο να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα της οικογένειας για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη δεν σημαίνει

ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στο Ζάππειο απροετοίμαστος. Η τελευταία φορά που ο Ευ. Βενιζέλος είχε πάει στο Ζάππειο ως «ο αυριανός ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης» ήταν μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2007, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Την επομένη επισκέφθηκε τη Χαριλάου Τρικούπη για να «αμφισβητήσει» ευθέως τον Γ. Παπανδρέου στα όργανα του κόμματος, αλλά για κακή του τύχη έπεσε σε εχθρικό περιβάλλον. Εκεί καραδοκούσε ο περίφημος Ρέλλος, ο οποίος μόλις τον είδε εξαπέλυσε εναντίον του έναν φραπέ με ολίγη και τον έβγαλε εκτός εαυτού από τα νεύρα, καθώς θεώρησε ότι η «καφεδοβολή» που δέχτηκε ήταν προσχεδιασμένη από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου. Επειδή την προσεχή Δευτέρα το Ζάππειο θα έχει αρκετούς Ρέλλους, οι οποίοι είναι φανατικοί υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου και όχι του ιδίου, καλό θα είναι να έχει τον νου του μη τυχόν την ώρα που θα του δοθεί ο λόγος για να απευθύνει χαιρετισμό «σκάσουν» μύτη από το πουθενά διάφοροι «μουτζαχεντίν» του πρώην πρωθυπουργού και τον κράξουν. Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου τον διαβεβαίωσε ότι θα τύχει σεβασμού. Για να δούμε...!

Τον υποτιμά


Μαθαίνω ότι εκείνος που δεν θεωρεί ότι η κινητικότητα του Γ. Παπανδρέου θα σηματοδοτήσει την απαρχή εξελίξεων για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, Φίλιππος Σαχινίδης, που, ως γνωστόν, φλερτάρει με την ιδέα να είναι και αυτός αρχηγός της παράταξης. Καλό θα είναι όμως να μη στοιχηματίζει επάνω σε μια τέτοια προοπτική, γιατί ο ίδιος την ευκαιρία να «παίξει μπάλα» την είχε πρόσφατα, αλλά για άγνωστο λόγο κάποιες δυνάμεις δεν του εγγυήθηκαν το ευτυχές αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αμφισβήτησης του Ευ. Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ξέρουμε ότι θα πάει να ακούσει τους Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλο στις διαφορετικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ.

Μπαλαντέρ...

Υπάρχει ένα πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ που, αν και έχει αναδειχθεί από τον Γ. Παπανδρέου, διατηρεί καλές σχέσεις και με τον Ευ. Βενιζέλο. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, που στη διαμάχη του νυν και του πρώην αρχηγού φροντίζει να παριστάνει τον «γεφυροποιό», λες και του έχει διδάξει την τέχνη των ίσων και «σιγουρατζίδικων» αποστάσεων ο Κώστας Λαλιώτης. Αν στο τέλος τον δούμε να διεκδικεί και την αρχηγία της δημοκρατικής παράταξης, δεν θα εκπλαγούμε, αρκεί να του βγει η στρατηγική και με τον «χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ».

Επιστροφή για… ρόλο

Προφανώς ο Α. Λοβέρδος δεν τσίμπησε στην παρότρυνση Βενιζέλου να μην επανενταχθεί στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. επειδή τάχατες δεν θα έχει νόημα το «συμμαχικό» σχήμα που ήθελε να αναδείξει στο πλαίσιο της συγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης. Ο υπ. Παιδείας επέστρεψε στο «μαντρί» για να μπορεί να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τους «λύκους» εντός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν τον Βενιζέλο. Ηδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αρχίσει να στήνει μηχανισμό για την επόμενη ημέρα, διότι εκτός ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία τύχη να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις της αλλαγής ηγεσίας.

Μετά τις εθνικές



Ο Κώστας Καραμανλής (φωτ.) σκοπεύει να ανοίξει τα χαρτιά του μετά τις εθνικές εκλογές, καθώς μέχρι τότε θεωρεί πως δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθεί σοβαρά με τις πολιτικές εξελίξεις. Περιμένει να δει την πορεία της χώρας, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, και αναλόγως θα πάρει θέση εκεί που θα του ζητήσουν να τοποθετηθεί όσοι ακόμη δεν τον θεωρούν καμένο χαρτί.

Περί Προεδρίας



Το όνομα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αρχίζουν και ρίχνουν στο τραπέζι της Προεδρολογίας κύκλοι προσκείμενοι στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου (φωτ.) δεν θα είχε αντίρρηση να είναι αυτός ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια. Οσο για τον Τσίπρα, ας λέει ό,τι θέλει. Εκλογές δεν τις θέλει...!

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Γόνοι πολιτικών οικογενειών καλοπέρασαν στις διακοπές. Επειδή ήθελαν να βρίσκονται σε όλα τα κοσμικά νησιά, ναύλωναν σκάφη για να έχουν πρόσβαση από την Υδρα και τις Σπέτσες μέχρι τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Φυσικά, γλύτωσαν τα έξοδα του ξενοδοχείου, γιατί το σκάφος ήταν πιο φτηνό για διανυκτέρευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα