"Ξύπνησαν" για τη Θράκη

«Ξύπνησαν» για τη Θράκη

Εντολή στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Ορφανό, να έχει στο εξής στα όπα-όπα τη Θράκη μαθαίνουμε ότι έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Φαίνεται ότι η επίσκεψη στην περιοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ερντογάν, Εμρουλά Ισλέρ, και τα όσα προκλητικά συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες από καλοθελητές της μουσουλμανικής μειονότητας, που θέλουν και επιδιώκουν να έχουν ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την Αγκυρα,

«ξίνισαν» το κράτος των... Αθηνών. Ετσι, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης αναμένεται να προωθήσει επενδύσεις στην ακριτική περιφέρεια. «Αυτό το χρονικό διάστημα το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ελέγχει περισσότερα από 300 επενδυτικά σχέδια. Θα εγκριθούν πάνω από 250. Ενα τεράστιο κομμάτι των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και κάποια τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη μεταποίηση θα γίνει στη Θράκη», λέει σε συνομιλητές του ο κ. Ορφανός.

Φορτσάρει ο Βαρτζόπουλος

Εντονα κινείται το τελευταίο διάστημα στη Μακεδονία ο γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η κάθοδος του οποίου στη Β’ Θεσσαλονίκης θεωρείται σχεδόν δεδομένη, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, έχει πάρει και το «ΟΚ» από το Μέγαρο Μαξίμου. Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργεί συμμαχίες, όπως με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, στον οποίο, όπως λέγεται στα στέκια της Θεσσαλονίκης, έκανε και μια εξυπηρετησούλα...

Αθόρυβος και ουσιαστικός

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, κερδίζει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Χωρίς πολλά λόγια και με στοχευμένες ενέργειες, λύνει προβλήματα των εκπαιδευτικών και έχει καταφέρει να αποτελεί έναν σοβαρό συνομιλητή για τους αιρετούς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Από τις καλύτερες επιλογές του ανασχηματισμού.

Χαίρε, ω χαίρε από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, όπου, αν και καλοκαιρινή, τα πολιτικά παρασκήνια δίνουν και παίρνουν, σε επίπεδο τόσο κεντρικής σκηνής όσο και τοπικής.

Συνεχίζει να τρέχει

Συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο του νέου ΕΣΠΑ για την Κεντρική Μακεδονία, το οποίο έχει προϋπολογισμό πάνω από 1 δισ. ευρώ. Οπως έλεγε και προεκλογικά ο Τζίτζι, τουρισμός, επιχειρηματικότητα, αγροτικός τομέας και κοινωνική συνοχή είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος, στους οποίους και θα πέσουν τα περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι υπηρεσίες της ΠΚΜ έχουν να λένε πως ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο ο περιφερειάρχης δεν σταμάτησε να ασχολείται προσωπικά με τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς ξέρει πως αυτό θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάπτυξης της Μακεδονίας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Καρφί Μιχελάκη για Μπουτάρη
Ο Εγνάτιος νιώθει δικαιωμένος με την αντικειμενικότητά του όσον αφορά τον Μπουτάρη, ο οποίος «διορίστηκε» υποψήφιος δήμαρχος από τον Βενιζέλο, αφού το παραδέχτηκε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών στη «Real News» την περασμένη εβδομάδα! Είπε, λοιπόν, ο Γιάννης Μιχελάκης, όταν ρωτήθηκε αν «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πιο φιλολαϊκοί από της Ν.Δ.» ότι «δεν ήταν φιλολαϊκά ούτε εκείνα που απέτρεψαν προβάλλοντας βέτο, όπως ο νόμος που πρότεινα για τις δημοτικές εκλογές ή το “σπάσιμο” των πέντε μεγάλων νησιωτικών δήμων, ούτε εκείνα που απαιτούσαν, όπως η τροπολογία για τον κ. Μπουτάρη».

Η δικαίωση Καλαφάτη

Και μαζί με τον Εγνάτιο δικαιώνεται και ο αντίπαλος του Γιάννη Μπουτάρη, Σταύρος Καλαφάτης, που είχε υποστηρίξει ότι «είναι ένα βάρος που θα το σέρνει». Εννοώντας, φυσικά, την τροπολογία που κατέθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για το «πουλέν» του, τον Γιάννη Μπουτάρη.

Κάτι… αγάπες

Ο νυν πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος, και η ομάδα του επιχειρούν να κλείσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου διάφορα μέτωπα που δεν πρέπει να βρει ανοιχτά η νέα πρυτανική Αρχή. Οχι, δεν αναφέρομαι σε iPhone και… ταξιδάκια. Μιλάμε για πιο σοβαρά πράγματα, που δεν θέλουν να τα βρει μπροστά του ο νέος πρύτανης. Στην προσπάθεια αυτή, μάλιστα, έχουν ξεχαστεί μίση και αντιπάθειες που εκδηλώθηκαν τα τρία αυτά χρόνια. Τι σου είναι το κοινό καλό…

Γραφικότητες

Ποιος πρόεδρος θεσμικού φορέα της Θεσσαλονίκης έχει χάσει το μέτρο και προσπαθεί να πιέσει καταστάσεις για προσωπικό του όφελος; Μαθαίνω πως για να πετύχει τους σκοπούς της επιχείρησής του, έφτασε σε σημείο να στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας, με τις οποίες καλεί τον φορέα να επέμβει στον... εαυτό του.

Κακός χαμός

Σφαγή κυριολεκτικά γίνεται για την εκλογή του νέου προέδρου στην Περιφερειακή Ενωση των δήμων. Εκεί ο Σίμαρχος επιδιώκει μια δεύτερη θητεία, ενώ ο Κυρίζογλου (φωτ.) ετοιμάζεται να πάρει το αίμα του πίσω. Ελα, όμως, που οι παλιές κομματικές γραμμές έχουν σπάσει και πολλοί νεοδημοκράτες νιώθουν πιο κοντά στον Δανιηλίδη, παρά στον Κυρίζογλου.

Ψάχνει δουλειά

Εν ενεργεία δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατόρθωσε να χάσει τις εκλογές, από 1η Σεπτεμβρίου ψάχνει για δουλειά. Μάλλον, όμως, δεν θα δυσκολευτεί να βρει, καθώς έχει σχεδόν συμφωνήσει με νεοεκλεγμένο δήμαρχο γειτονικού δήμου να απασχοληθεί εκεί ως ειδικός συνεργάτης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα