Ξέσπασε εµφύλιος µεταξύ ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ

Μετά την ψήφιση του νόµου για την ΕΡΤ, «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίµου προκαλεί το εµφυλιοπολεµικό κλίµα που επικρατεί µεταξύ των απολυµένων της ΕΡΤ και των σηµερινών εργαζοµένων στη ΝΕΡΙΤ.

Οσοι έχασαν τη δουλειά τους το βράδυ της 12ης Ιουνίου του 2013 και προτίµησαν να µη δοκιµάσουν την τύχη τους για τη ΝΕΡΙΤ δεν θέλουν ούτε… ζωγραφιστούς να δουν τους συναδέλφους τους που επέλεξαν να εργαστούν στον

νέο φορέα. Το µεγαλύτερο πρόβληµα εστιάζεται στους τεχνικούς, οι οποίοι έχουν αγριέψει πολύ, και µάλιστα κάποιοι από αυτούς απειλούν ότι «θα πετάξουν έξω» εκείνους που θεωρούν ότι πρόδωσαν τους αγώνες τους.

Από την άλλη πλευρά, και οι δηµοσιογράφοι δεν βλέπουν µε καλό µάτι την παραµονή των συναδέλφων τους, ωστόσο υπάρχει ένα πολύ σοβαρό και αντικειµενικό πρόβληµα: Οι εργαζόµενοι στη ΝΕΡΙΤ που έχουν συµβάσεις που δεν έχουν λήξει δεν µπορούν να απολυθούν χωρίς να αποζηµιωθούν, κάτι που σε τέτοιες εποχές είναι µάλλον δύσκολο.

«∆εν είναι δυνατόν να συµβιώσουν στον ίδιο χώρο και να δίνει εντολές ο Βασίλης Θωµόπουλος στη Μάχη Νικολάρα», έλεγε τις προηγούµενες ηµέρες παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς που ασχολούνται µε τα ζητήµατα του νέου φορέα της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπου, εκτός από τον «εµφύλιο» των εργαζοµένων, πολλά ζητήµατα συνεχίζουν να είναι ανοικτά.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, µαζί µε τον πρώην διευθυντή της «Αυγής», Νίκο Φίλη, και δευτερευόντως τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θεόδωρο Μιχόπουλο, σε συνεργασία µε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στους απολυµένους της ΕΡΤ (Καββαδία, Κυρίτση, Τριανταφυλλίδης), ασχολούνται και µε τα πρόσωπα που θα βρεθούν σε θέσεις-κλειδιά στον νέο φορέα. Σε ό,τι αφορά τις δηµοσιογραφικές θέσεις, ο Νίκος Παππάς δεν θα ήθελε να µοιραστούν σε κοµµατικούς «Ταλιµπάν», αλλά σε πιο µετριοπαθείς δηµοσιογράφους, που φυσικά θα είναι φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγµα, ακούγεται το όνοµα του Γιώργου Γιουκάκη για τη θέση του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας, ενώ για την τηλεόραση συνεχίζεται ο «χορός» των υποψηφίων, χωρίς µέχρι αυτή την εβδοµάδα να έχει υπάρξει κατάληξη. Το βέβαιο είναι ότι, µετά από πολλές πιέσεις, οι άνθρωποι της ΕΤ-3 πέτυχαν να γίνει δεκτή η ανεξαρτησία του καναλιού, όπου θα οριστεί επίσης υπεύθυνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα