Βοήθεια από την ΕΕ ζητά ο Μιχελάκης για τους μετανάστες

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα σε σχέση με το μέγεθος, αλλά και τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες να σηκώνει και τόσο μεγάλο βάρος ως προς την υποδοχή και αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, εξέφρασε ο Γιάννης Μιχελάκης.

"Δεν μπορούμε να αντέξουμε ποσοστό 10% παράνομων μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού. Σκεφθείτε: θα μπορούσε η Γερμανία, που έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, να αντιμετωπίσει 10 εκατομμύρια μετανάστες; Πώς να το αντέξει αυτό η Ελλάδα

με τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες της; Πρέπει να μοιράσουμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική τους δυνατότητα, τους παράνομους μετανάστες που δεν μπορούν να σταλούν πίσω στην πατρίδα τους", τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, εννοώντας αλλαγή της συνθήκης "Δουβλίνο ΙΙ".

Ακόμη, τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ο βασικός παράγοντας για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, αφού "εκμεταλλεύθηκε αρχικά τον μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών και τα συνδεόμενα με αυτόν σοβαρά προβλήματα και αυτοπροβλήθηκε ως η φωνή εκείνων οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με το πολιτικό σύστημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα