Βενιζέλος: "Διαπραγμάτευση με τους εταίρους και όχι με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ"

Σαφείς υπαινιγμούς πως η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά προτιμά να διαπραγματεύεται με το εσωτερικό και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ παρά με τους εταίρους άφησε από τη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πάντως ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους κ. Δραγασάκη

και Τσακαλώτο. «Τα ψέματα τελείωσαν. Η χώρα πρέπει να αυτοπροστατευθεί. Καλώ και παρακαλώ προσωπικά τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τα απλά και τα θεμελιώδη. Να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο που ακολουθεί η χώρα σε μια διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση έχει νόημα όταν γίνεται με τους έξω κι όχι όταν γίνεται με τους μέσα για να διατηρήσει μια ομάδα στην εξουσία» είπε ο κ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο τελεσίγραφο του ΔΝΤ περί αναγκαιότητας λήψης νέων μέτρων ή κουρέματος του χρέους χαρακτηρίζοντάς το ως ωμή απειλή ξαφνικού θανάτου: «Καλώ την κυβέρνηση να μην λάβει υπ’όψιν της όσα ακούμε από το ΔΝΤ ως φιλική συμβουλή. Είναι ωμή απειλή ξαφνικού θανάτου και επανάληψη της Αργεντινής» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να σταματήσουν οι χαρακτηρισμοί πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο καθώς με αυτό τον τρόπο τα κυβερνητικά στελέχη μπλοκάρουν το ΔΝΤ καταστατικά να εκταμιεύσει τη δόση και την ΕΚΤ για να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στους κ.κ Δραγασάκη και Δ.Τσακαλώτο οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στη Φρανκφούρτη για να συναντηθούν με τον κ. Ντράγκι. Παράξενο όμως να μην μετέχει ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος θα συζητήσει με τον κ. Ντράγκι θεσμικά σε λίγες ημέρες στο Γιούρογκρουπ. Πως είναι δυνατό; Αντιφατικά και παράταιρα είναι αυτά. Μειώνουν την διαπραγματευτική σοβαρότητα της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ κάνοντας λογοπαίγνιο είπε πως η κυβέρνηση έχει περίπου 50 αποχρώσεις του γκρι γύρω από την οικονομία.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η προσωπική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση σχολιάζοντας με σκωπτικό τρόπο τη συνεχή παρουσία του στη Βουλή: «Βλέπω και τον κ. Βούτση συνεχώς εδώ, καρφωμένο στην δεύτερη σειρά των Υπουργικών εδράνων να απαντάει συνεχώς στην αντιπολίτευση. Έχει αναλάβει τον ρόλο επιτηρητή και πανεπόπτη όλων των Υπουργών που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα