Βασίλειο "ημετέρων" η ΝΕΡΙΤ

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, σκληρή κόντρα θα υπάρξει μεταξύ Φορτσάκη - Προκοπάκη στη ΝΕΡΙΤ, με φόντο τις αναθέσεις για τις παραγωγές με τις οποίες θα δομηθεί το νέο πρόγραμμα, αλλά και τον διορισμό 4 γενικών διευθυνυτών το επόμενο διάστημα.

Το κεντρικό ζήτημα είναι ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις για διαφάνεια και αξιοκρατία στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, με διάφορους τρόπους, χωρίς διαγωνισμούς, επιστρέφουν

πρόσωπα της ΕΡΤ και φίλοι ή γνωστοί του Παντελή Καψή σε διάφορες κρίσιμες θέσεις.

ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. Επικεφαλής, ως ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Α.Ε., μέχρι πρότινος ήταν ο Γκίκας Μάναλης, ο οποίος και παραιτήθηκε για να αναλάβει την Attica Bank. Τη θέση του πήρε η δικηγόρος Αφροδίτη Γουγά, η οποία εργαζόταν στο πολιτικό γραφείο του Παντελή Καψή, ήταν νομικός του ΕΣΡ και έχει καλές σχέσεις με τον ΣΚΑΪ. Στη Δ.Τ. τις αποφάσεις για το πρόγραμμα παίρνει ο Γ. Μπράμος (πρώην σύμβουλος του Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ), ο οποίος εμφανίζεται να μη θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη ΝΕΡΙΤ. Στον τομέα των ειδήσεων επικεφαλής είναι ο Βασίλης Θωμόπουλος, στέλεχος της ΕΡΤ επί κυβερνήσεων Σημίτη.

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ διορίστηκε στις 21 Αυγούστου 2013 μετά από εισήγηση του υπουργού Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, και του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Πρόεδρός του είναι ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκης, και μεταξύ των μελών του, η τηλεοπτική παραγωγός Τ. Καραπαναγιώτη, η οποία και συνεργαζόταν με αυτή την ιδιότητά της με την ΕΡΤ. Πατέρας της ήταν ο ιστορικός διευθυντής των «Νέων (Ο Καψής διετέλεσε διευθυντής)» Λ. Καραπαναγιώτης. Ο Ανδρέας Ζούλας, άλλο μέλος του Ε.Σ. της ΝΕΡΙΤ, ήταν επί κυβέρνησης Ν.Δ. σύμβουλος διοίκησης του Χρ. Παναγόπουλου. Στο σχήμα του Ε.Σ. μετέχουν ακόμη η αρθρογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Α. Δαμιανίδη, σύντροφος της οποίας είναι ο Δ. Ψυχογιός, αρθρογράφος του «Βήματος», ο πρύτανης του ΕΜΠ, Σ. Σιμόπουλος, ο διευθυντής της Λυρικής Σκηνής, Λ. Καρυτινός, και ο συγγραφέας Χ. Χωμενίδης, εκ των ανθρώπων που υποστήριζαν τον Κ. Σημίτη.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Μετά από πολλές καθυστερήσεις, το Ε.Σ., διόρισε το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ στις 3 Οκτωβρίου 2013. Τη διπλή θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου χημικός μηχανικός και σύμβουλος επιχειρήσεων, με μηδενική εμπειρία στα ΜΜΕ.

Στο Δ.Σ. συμμετέχουν οι Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθέτις, Θ. Καρούνος, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, Ν. Ξανθούλης, συνθέτης, και Κ. Πολυζωγόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Καρούνος διετέλεσε σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2009-12 και μέλος της ομάδας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Με απόφαση του κ. Προκοπάκη, χωρίς διαγωνισμό, διορίστηκαν σύμβουλοι με 3μηνη σύμβαση ο Αλέξανδρος Μελίδης, πολιτικός επιστήμονας-σύμβουλος επικοινωνίας, συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου σε θέματα νέων τεχνολογιών και του Γ. Καμίνη στην εκλογή του, η δημοσιογράφος Θ. Αναγνωστοπούλου, που τοποθετήθηκε σύμβουλος προγράμματος, ο σκηνοθέτης Κ. Φραγκόπουλος, βοηθός της σκηνοθέτιδος Κατερίνας Ευαγγελάκου στο θέατρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την ΕΡΤ, και ο blogger, δημοσιογράφος και συγγραφέας Μ. Ανδριωτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα