Βαρουφάκης: "Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε!"

Χαλαρός εμφανίστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης στη συνάντηση με τον Σόιμπλε.

Στις δηλώσεις του κατέστησε σαφές πως διαφώνησε σε όλα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών: "Δεν καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε. Συμφωνήσαμε να υπάρξουν διαβουλεύσεις ως εταίροι. Για μαι λύση που θα βάλει στο πηδάλιο το συμφέρον της Ευρώπης. Δεν συζητήσαμε για το χρέος,

αλλά θέσαμε το πλαίσιο για συζητήσεις" είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε πως "...Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε ένα τέλος στην ελληνική κρίση. Είναι σημαντικό να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την απαξίωση της χώρας και είμαι σίγουρος ότι στη Γερμανία το συμμερίζονται αυτό. Φαίνεται πως κάποιες φορές η λύση μπορεί να είναι κάτι πιο δύσκολο. Στο πλαίσιο των επισκέψεών μου είχα στο νου την ενότητα της Ευρώπης. Η κυβέρνησή μας δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να σταματήσει τη σπατάλη και τη φοροδιαφυγή, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών που υπονομεύουν το ήθος".

Πρόσθεσε ακόμα πως από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "να περιμένετε την δέσμευση πως θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαστε κυβέρνηση λίγων ημερών, ζητάμε λοιπόν χρόνο. Να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις και ένα οδικό χάρτη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Η Γερμανία πρέπει να μας καταλάβει. Όταν λοιπόν επιστρέψω στη χώρα μου, θα βρεθώ στο κοινοβούλιο θα βρω το τρίτο κόμμα που είναι ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα. Η Γερμανία μπορεί να είναι περήφανη ότι έχει εξουδετερωθεί ο ναζισμός, καθότι ο πρόεδρός μας κατέθεσε στεφάνι στην Καισαριανή. Χρειαζόμαστε τους φίλους μας για να μείνουμε σε αυτή τη σταθερή πορεία και να μη βιώσουμε ποτέ ξανά περιόδους ύφεσης".

Keywords
Τυχαία Θέματα