Σόιμπλε: "Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε"


«Δεν συμφωνήσαμε σε όλα αλλά το επίπεδο ήταν φιλικό στην συζήτησή μας. Συμφωνήσαμε να παραμείνουμε δεσμευμένοι στον κοινό δρόμο της Ευρώπης» δήλωσε πριν από λίγο ο Γερμανό υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μετά την συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο κ. Σόιμπλε στις κοινές δηλώσεις που έγιναν νωρίτερα, ανέφερε χαρακτηριστικά «Πρέπει να σεβαστούμε την πορεία της Ελλάδας

όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Παρά την πρόοδο υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που πρέπει να γίνουν την Ελλάδα.
Έχω παρακολουθήσει τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, όμως τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί. Όμως έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος.
Συζητήσαμε με τον κ. Βαρουφάκη για τις εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Είναι καθήκον μας πια να ψάξουμε για κοινές λύσεις.

Χρειάζεται να εργαστούμε πιο εντατικά για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Σε σχέση με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, κατανοούμε ότι και οι πλούσιοι χρειάζεται και πρέπει να συμμετέχουν στην καταπολέμηση της κρίσης και της διαφθοράς. Επανέλαβα την πρότασή μου, να βοηθήσουμε την Ελλάδα, με κάθε τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Το πρότεινα και στον κ. Βαρουφάκη, αλλά και παλαιότερα το είχα πει ωστόσο η πρότασή μου να στείλουμε εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Ο κ. Βαρουφάκης μου ζήτησε να σεβαστούμε τους Έλληνες ψηφοφόρους, Αυτό όμως ισχύει και για ους ψηφοφόρους όλων των υπόλοιπων χωρών που βρίσκονται στην Ευρώπη και παίρνουν κι εκείνοι αποφάσεις.

Έχουμε ένα κοινό νόμισμα αλλά διαφορετικές οικονομικές πολιτικές. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων για τους προϋπολογισμούς τους και εκείνοι.

Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε αλλά προέχει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Όλοι στην Ευρώπη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Γερμανία προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα