Τρεις συνανθρώπους μας έσωσαν τα αεροσκάφη του Στρατού

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν τα πτητικά μέσα της ΠΑ πραγματοποιώντας αεροδιακομιδές και σώζοντας ανθρώπινες ζωές, όπως αποδεικνύεται από τα…γεγονότα.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ολοκληρώθηκε αεροδιακομιδή από Σίφνο – Ελευσίνα με ένα ελικόπτερο Α-109 της ΠΑ, μιας 31χρονης επιτόκου, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ προς την ΠΑ. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνος στις 10:53 και την επίτοκο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που

την οδήγησε σε νοσοκομείο.

Χθες, 16 Νοεμβρίου, ύστερα από επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια, και κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), δόθηκε εντολή και απογειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες το αεροσκάφος Embraer ΕΜΒ-135J της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (352 ΜΜΥΠ) από την 112 ΠΜ στην αεροπορική βάση Ελευσίνος, με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη για την παραλαβή εξειδικευμένης ιατρικής ομάδος μεταμοσχεύσεων και προορισμό τη Λάρνακα για την παραλαβή μοσχεύματος. Ακολούθως, το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό Θεσσαλονίκη, όπου και προσγειώθηκε στις 17:27 προκειμένου να παραδοθεί το μόσχευμα στον ασθενή – λήπτη. Στη συνέχεια, το Embraer επέστρεψε στη μητρική του βάση την 112 ΠΜ.

Σημειώνεται ότι λόγω της χρησιμοποιήσεως του VIP αεροσκάφους και της πτήσεως εκτός Ελλάδος, απαιτείτο η προαναφερθείσα διαδικασία εγκρίσεων, αφού τα VIP αεροσκάφη διατίθενται μόνο μετά από έγκριση της Γραμματείας του Πρωθυπουργού για οποιαδήποτε χρήση/πτήση.

Τέλος, το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, ύστερα από αίτημα του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή από τη Σύρο με ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενός άνδρα 48 ετών, με διαχωριστικό ανεύρυσμα θωρακοκοιλιακής αορτής. Το αίτημα πραγματοποιήθηκε στις 01:18 και τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 03:55, όπου έγινε η παραλαβή του ασθενούς από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε σε νοσοκομείο για άμεση αντιμετώπιση της περιπτώσεώς του.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 17ης Νοεμβρίου 1973

Εισβολή της Ελένης Λουκά στο Πολυτεχνείο (VIDEO)

Ο φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 17ης Νοεμβρίου 1973

Keywords
Τυχαία Θέματα