Αμφίπολη: Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που "εξαφανίστηκε" (ΕΓΓΡΑΦΟ)

του Σταύρου Παπαντωνίου

Στις 10 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε η είδηση πως κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην Αμφίπολη βρέθηκαν τρία μαρμάρινα επιστύλια. Για περίπου τρεις ώρες η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου, για να έρθει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο πολιτισμού η οποία έλεγε ακριβώς τα εξής:

"Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας, ερωτηθείς για φήμες που ανεύθυνα κυκλοφορούν για ευρήματα στην ανασκαφή του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, δήλωσε: To YΠΠΟΑ και μόνον ενημερώνει για την

πορεία των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο από την ΚΗ Εφορεία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. 'Εγκαιρα και υπεύθυνα πληροφορούμε για κάθε εύρημα που βρίσκεται και για την κατασταση του. Αντιλαμβάνεσθε συνεπώς ότι ενημερώνουμε για ό,τι βρίσκουμε . Δεν γίνεται να ενημερώνουμε και για ό,τι δεν βρίσκουμε! "

Η ανάρτηση αυτή που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει πλέον στο επίσημο site του υπουργείο Πολιτισμού όπως μπορείτε να δείτε εδώ:

Για του λόγου το αληθές, δείτε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού στις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς στα parapolitika.gr έχουμε εκτυπώσει όλες τις ανακοινώσεις του υπουργείου, με χρονολογική σειρά:

Η επιβεβαίωση ότι η είδηση της 10ης Σεπτεμβρίου ήταν αληθής , ήρθε ωστόσο από το ίδιο το υπουργείο στην τελευταία ανακοίνωση , της 12ης Νοεμβρίου όταν στο σημείο 5 αναφέρει ότι τα ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΣΤΥΛΙΑ , έχουν πάει για συντήρηση στο μουσείο της Αμφίπολης.

Αναλυτικά το απόσπασμα:

5. Το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία. Να σας θυμίσω τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι καρυάτιδες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης. Επισημαίνεται το πρωτοφανές ύψος του συνόλου της κατασκευής.

ΑΞΙΖΕΙ: Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το υπουργείο απέκρυψε στοιχεία, αλλά προφανώς υπάρχουν ευρήματα τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί για να μελετηθούν καλύτερα και να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Το ερώτημα φυσικά είναι αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα, εκτός από τα επιστύλια τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα