Το «θηρίο» στο καναβάτσο..

Οσοι έχουν ασχοληθεί µε την πυγµαχία γνωρίζουν καλά πως ένα από τα πλέον τρωτά σηµεία του αθλητή είναι το φρύδι του. Αν αυτό χτυπηθεί και ανοίξει, τότε η αιµορραγία πολύ δύσκολα σταµατά. Ο αντίπαλός του, που το γνωρίζει καλά, φροντίζει να κατευθύνει τα χτυπήµατά του στο συγκεκριµένο σηµείο, έτσι ώστε ο τραυµατισµένος µποξέρ να µη βλέπει κι έτσι συνήθως να µην µπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, πετώντας λευκή πετσέτα.

Αυτό που εξελίσσεται από τις προηγούµενες ηµέρες µε τη Χρυσή Αυγή και τις

αστυνοµικές και δικαστικές Αρχές, σε συνδυασµό µε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάµεις του τόπου, µου θυµίζει ένα παρόµοιο σκηνικό.

Οι χρυσαυγίτες, έµπλεοι αλαζονείας από τα φουσκωµένα ποσοστά των δηµοσκοπήσεων, έφτασαν στο σηµείο να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο µόνο και µόνο επειδή δεν τους άρεσαν οι ιδέες του. Ηθελαν να δείξουν ότι γι’ αυτούς δεν υπάρχει νόµος, δεν υπάρχει κράτος.

Η αντίδραση που προκάλεσε το άνανδρο δολοφονικό χτύπηµα ήταν προφανώς πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που περίµεναν. Οι µαθηµένοι να ζουν µε νοοτροπία αγέλης λύκων, που νιώθει πανίσχυρη απέναντι σε ένα υποψήφιο θύµα, αλλά όχι σε πολλούς, είδαν πως έχουν αντίπαλο τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Και τα χτυπήµατα που δέχονται δείχνουν να τους έχουν στριµώξει πολύ.

Το φασιστικό µόρφωµα στο οποίο κατέφυγαν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισµένοι Ελληνες, όχι γιατί είναι νεοναζί, αλλά επειδή είναι θυµωµένοι µε τον υπόλοιπο πολιτικό κόσµο, έδειξε ότι είναι απολύτως ευάλωτο όταν αντιµετωπίζει αποφασισµένους ανθρώπους και ισχυρούς θεσµούς.

Παρά τις απειλές και τις κραυγές, ο κόσµος αντιλαµβάνεται πλέον µε ποιους έχει στην πραγµατικότητα να κάνει. Η δικαστική έρευνα προχωρεί ταχύτατα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντοµα θα υπάρξουν στοιχεία που θα φέρουν σε ακόµα πιο δύσκολη θέση τους καθοδηγητές των ταγµάτων εφόδου.

Το γεγονός ότι επιστράτευσαν ακόµα και τη φηµολογία περί οµαδικών παραιτήσεων βουλευτών για να δηµιουργήσουν συνθήκες πολιτικής ανωµαλίας αποδεικνύει πως τελούν υπό καθεστώς µεγάλης ανησυχίας, αν όχι πανικού.

Κάποιοι θα πουν -και ίσως θα έχουν δίκιο- ότι η Πολιτεία καθυστέρησε πολύ να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις που γίνονται σήµερα, για να αναδειχθεί το πραγµατικό πρόσωπο του τέρατος. Ευθύνες γι’ αυτό υπάρχουν σε πολλούς. Ακόµα και στο δικό µας σινάφι.

Η ώρα όµως τώρα δεν προσφέρεται για αναλύσεις που αφορούν την απόδοση αυτών των ευθυνών. Προέχει το ξεδόντιασµα του θηρίου. Το ξεγύµνωµα των υποκριτών. Με ακλόνητα στοιχεία όµως και µε ντοκουµέντα που θα πείσουν και τον τελευταίο Ελληνα. Στην παρούσα συγκυρία, δεν επιτρέπονται λάθη και παραλείψεις που θα καθαγιάσουν τη φασιστική νοοτροπία τραµπούκων.

Με αποφασιστικό τρόπο και µε όσο το δυνατόν µεγαλύτερη ενότητα όλων όσων πιστεύουν στη δηµοκρατία και στην ανθρωπιά, το µατωµένο θηρίο θα σωριαστεί στο καναβάτσο. Εκεί που είναι η πραγµατική του θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα